El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Coronavirus a l'Alcoià i Comtat: detectats més de 300 nous casos i pugem la incidència a 495 casos per cada 100.000 habitants

Segons les xifres oficials oferides per Sanitat aquest 14 de desembre, el departament de Salut d'Alcoi compta amb un total de 16.730 casos detectats des de l'inici de la pandèmia, 678 en l'última quinzena. Hem perdut 425 persones, xifra estable des de fa un mes.
 

Sumem el triple de nous casos que en l'anterior actualització, un important increment. Les incidències més altes es mantenen a Alcoi i Banyeres. Això si, malgrat les altes xifres de contagis, continuem sense sumar morts.

La incidència es dispara a tota la Comunitat Valenciana, tot i que la vacunació mostra evidents diferències respecte a la situació de l'any passat. A les nostres comarques, malgrat l'increment de casos, no sumem morts des de fa més d'un mes. Pel que fa a l'Hospital comarcal, s'ha incrementat l'ocupació en UCI, amb 4 persones ingressades. I hi ha altres 14 pacients en planta.  Tot i que incrementa l'ocupació, no arribem a la saturació de gener. 

La vacunació està complint amb dos objectius: reduir les morts i evitar la malaltia en el seu estat més greu. Però evidentment, el virus continua campant per tot el territori i per intentar controlar la seua expansió es fan necessàries encara les mesures ja conegudes per tots de distanciament, higiene i mascareta. El president de la Generalitat Ximo Puig explica en el vídeo que el 93 per cent de la població valenciana està vacunada i ara s'inicia la dels xiquets. "Està demostrat que de vacunar-se depén la vida i la mort" i ho considera "una obligació moral". Són declaracions que Puig ha fet recentment a Alcoi.

I ara mirem les xifres. Tenim incidència a 14 municipis dels 32 que conformen el departament de Salut, i 12 d'ells han sumat nous casos en els últims dies. En total sumem 339 nous positius, més de la meitat, 189 a Alcoi, on la incidència puja fins als 660 casos per cada 100.000 habitants. Banyeres suma 17 nous positius, i la incidència es queda en 719 casos per cada 100.000 habitants. Si seguim mirant els municipis més poblats, tots estan en risc extrem amb una incidència per damunt dels 250 casos per cada 100.000 habitants. Muro483 casos per cada 100.000 habitants, Cocentaina 355 casos, Ibi 331 casos, Castalla 325 casos, i Onil 302 casos per cada 100.000 habitants.

Pel que fa als municipis de menys de 5.000 habitants, normalment no oferim la incidència perquè com tenen poca població és una xifra que es dispara. Però sí que han sumat nous casos a Beniarrés, Benilloba, L'Orxa, Planes i Alfafara. El que més Alfafara amb 5 nous positius, Benilloba amb 2 i la resta amb 1 cadascún. Agres i Famorca mantenen incidència però per casos de fa més d'una setmana.