El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Coronavirus a l'Alcoià i Comtat: el departament torna a estar en risc extrem amb una incidència de 283 casos per cada 100.000 habitants

Les nostres comarques

Segons l'actualització de xifres oficials feta per Sanitat aquest 20 de juliol, el departament de salut d'Alcoi compta amb un total de 14.022 casos detectats des de l'inici de la pandèmia, 388 de l'última quinzena. No variem la xifra de morts, 416 persones, des de mitjans d'abril. 
 

En l'Hospital Comarcal s'ha incrementat lleugerament el nombre d'ingressats per coronavirus, tot i que de moment cap d'ells està a l'UCI. 

Nou increment important de casos, amb 108 nous positius durant el cap de setmana al nostre departament de salut. La lectura positiva és que sembla que hem aturat l'increment exponencial de casos, perquè en les tres últimes actualitzacions ja no hem multiplicat aquesta xifra, sinó que estan al voltant del centenar de nous positius, més estable (però elevada). De moment aquesta onada no ens ha sumat morts, xifra que no pateix variacions des de mitjans d'abril. I l'Hospital continua amb xifres acceptables d'ocupació: han incrementat els ingressos, de 3 a 5 persones afectades pel coronavirus, però cap d'elles està en l'UCI. I dos persones que estaven ingressades han rebut l'alta hospitalària. 

És clar que, tot i les altes xifres d'incidència, la situació no és la mateixa que en l'anterior onada, però tot i això cal mantindre i extremar precaucions fins a eixir d'aquesta. Perquè la incidència a les comarques ha superat, de nou, el risc extrem, d'on havíem eixit a finals de febrer. Ara per ara tenim una incidència acumulada de 283 casos per cada 100.000 habitants.

Per municipis, Alcoi suma 66 nous casos i la seua incidència puja fins als 370 casos per cada 100.000 habitants. Muro també suma prou casos, amb 12 nous positius, i una incidència de 504 casos per cada 100.000 habitants. En ascens també a Banyeres de Mariola, amb 7 nous casos i una incidència de 677 casos per cada 100.000 habitants. 

Després tenim Cocentaina, que suma 4 casos i manté un descens en la incidència fins als 225 casos per cada 100.000 habitants. I Castalla i Ibi, que sumen pocs casos, 6 i 5 respectivament, i mantenen les seues incidències per sota dels 100 casos per cada 100.000 habitants. També Onil, amb 4 casos, es manté amb una incidència per sota del centenar de casos. 

Per últim, tenim 2 casos a L'Orxa, i un a Planes, Millena i Alfafara, cadascun. De moment en els pobles els casos són esporàdics. Benilloba, Penàguila, Benimarfull, Agres i Balones, que sumaren casos divendres passat, no han sumat en aquesta actualització. 

La incidència s'incrementa a tots els departaments de la Comunitat Valenciana, i tan sols queden fora de risc els quatre departaments del sud-oest de la comunitat. Però la vacunació no para. A tota Espanya ja hem arribat al 50 per cent de la població vacunada. A la Comunitat Valenciana han rebut almenys una dosi quasi 3 milions de persones, i la pauta completa 2.400.520 persones, açò suposa el 48 per cent de la població valenciana. Sanitat ha anunciat que l'última setmana d'agost es vacunarà als joves de 17 i 18 anys que cursen Batxillerat o Formació Professional; i d'ací a dos setmanes es tancarà també el calendari per a la resta d'alumnat de secundària.

Tan sols quatre departaments no estan en Risc Extrem