El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Coronavirus a l'Alcoià i Comtat: incidència en descens i ja tenim el triple de persones vacunades que contagiades

Vacunació a les comarques, Imatge d'arxiu

Segons l'actualització feta per Sanitat aquest 7 de maig, el departament de Salut d'Alcoi compta amb un total de 13.427 casos detectats, 20 de l'última quinzena. Hem perdut 416 persones. 
 

El 31 per cent de la població del departament de Salut d'Alcoi ja ha rebut almenys una dosi de la vacuna. És el triple dels casos registrats, perquè des de l'inici de la pandèmia s'ha contagiat el 10 per cent de la població. I la incidència continua descendint, fins als 14 casos per cada 100.000 habitants. 

Tancat el mes d'abril, a les nostres comarques han rebut almenys una dosi de la vacuna un total de 42.576 persones, el 31 per cent de la població del departament de Salut, amb vora 137.000 habitants. D'aquests, 10.866 han rebut la pauta completa de vacunació, el 8 per cent de la població. Des del departament d'infermeria asseguren a més que s'ha incrementat el ritme i en maig la xifra de persones vacunades serà major. 

La xifra de persones que almenys han rebut una dosi de la vacuna triplica el de contagiats. Des de l'inici de la pandèmia tenim, sempre segons les xifres oficials, un total de 13.427 casos detectats, el 10 per cent de la població. I la incidència en les comarques continua descendit. Aquesta setmana tan sols hem sumat un cas al municipi d'Alcoi. A hores d'ara tan sols tenim incidència, i lleugera, a Alcoi, Ibi, Muro i Castalla. A tot el departament la incidència a hores d'ara és de 14 casos per cada 100.000 habitants. 

I ara estem pendents de les noves mesures que s'aplicaran a la nostra comunitat a partir del 9 de maig, quan decaiga l'estat d'alarma. La Generalitat ha sol·licitat al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana el seu aval per poder aplicar les mesures que tenen pensades, i que suposen deixar el toc de queda en horari de 00 hores a 06 hores; fixar en 10 el màxim de persones per grup, i limitar l'aforament al 75 per cent en els espais de culte