El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Coronavirus a l'Alcoià i Comtat: mantenim el descens d'incidència fins als 132 casos per cada 100.000 habitants

Segons l'actualització de xifres oficials feta per Sanitat aquest 10 de setembre, el departament de salut d'Alcoi compta amb un total de 15.535 casos detectats des de l'inici de la pandèmia, 181 en els últims quinze dies. Sumem una nova mort, i ja hem perdut 420 persones en l'últim any i mig per coronavirus.
 

Els pobles més xicotets no han sumat casos en els últims dies, i dels més poblats tan sols tenim a Cocentaina en risc extrem, i està en el límit a punt de baixar. Sí que hem de lamentar una nova mort, la quarta d'aquest estiu, i que correspon a Muro.

El descens de la incidència de coronavirus a les nostres comarques ha sigut lent però constant al llarg d'agost, i ara en setembre continua descendint i de manera més marcada. La incidència a totes les comarques descendeix dels 179 casos als 132 casos per cada 100.000 habitants, i passem de Risc Alt a Risc Mitjà. El descens és generalitzat en tots els departaments de salut de la Comunitat Valenciana, i tan sols queda un per damunt dels 150 casos per cada 100.000 habitants, la Marina Baixa, amb una incidència de 200.

Per municipis, els pobles amb menys de mil habitants que presenten incidència, no han sumat nous casos en els últims dies, bona senyal. A tot el departament hem sumat 22 nous casos des de principi de setmana, repartits entre sis municipis: Alcoi suma 11, Ibi 4, Castalla 3, Cocentaina 2, i Muro i Banyeres de Mariola un cadascun. Són xifres més baixes que en les passades actualitzacions, així que tots els municipis mantenen o redueixen la incidència. Dels municipis amb més de mil habitants tan sols ens queda Cocentaina, amb 251 casos per cada 100.000 habitants, per damunt del Risc Extrem.Malauradament sí que lamentem una nova pèrdua, que correspon a Muro. És la segona mort al municipi aquest estiu, la quarta a tot el departament de salut.