El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Coronavirus a l'Alcoià i Comtat: mantenim el descens fins a una incidència d'11 casos per cada 100.000 habitants.

Segons l'actualització de xifres oficials feta per Sanitat aquest 1 de maig, el departament de Salut d'Alcoi compta amb 13.430 casos, 16 detectats en l'última quinzena. Hem perdut 416 persones.

La caiguda de l'estat d'alarma ens pilla en les nostres comarques amb una de les xifres d'incidència més baixes de tot el territori nacional. Però recordeu que queden vigents mesures per evitar tornar a la casella d'eixida. 

Aquest cap de setmana, últim de l'estat d'alarma a Espanya després de 15 mesos, les nostres comarques tan sols han sumat tres nous contagis per coronavirus. Ho han fet als tres municipis més poblats: Alcoi, Ibi i Castalla, tot i que tan sols Castalla incrementa lleugerament la incidència fins als 38 casos per cada 100.000 habitants. A Ibi la incidència és de 16 casos per cada 100.000 habitants i a Alcoi, de 10 casos per cada 100.000 habitants. Muro no suma nous casos però manté la incidència pels casos registrats fa ja més d'una setmana, i està en 21 casos per cada 100.000 habitants, amb previsió de baixar. 

I ja està. Els altres 28 municipis del departament de salut continuen nets i sense incidència de coronavirus. I mentrestant la vacunació continua. Quan vam tancar abril ja teníem el 31 per cent de la població de les comarques amb almenys una dosi, i el 8 per cent amb la dosi completa.

La incidència a tot el nostre departament se situa en 11 casos per cada 100.000 habitants, i tenim 16 casos detectats en els últims quinze dies, la majoria de fa més d'una setmana. Xifres molt baixes comparades amb el nostre entorn. La incidència global a tota Espanya està en vora els 170 casos per cada 100.000 habitants, i a la Comunitat Valenciana la incidència és de 36 casos per cada 100.000 habitants.

Cal anar amb compte perquè tot i que les nostres comarques presenten bones xifres, i la resta de la Comunitat Valenciana també, amb la caiguda de l'estat d'alarma també cau el tancament autonòmic, i li donem més possibilitats al virus que queda per a moure's. Per això en la Comunitat Valenciana, i amb el suport del Tribunal Superior de Justícia, s'han mantingut algunes de les mesures com el toc de queda, tot i que a partir de les 00h; els grups reduïts fins a un màxim de 10 persones; o els aforaments reduïts en cerimònies i esdeveniments.