El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Coronavirus a l'Alcoià i el Comtat: ens mantenim estables amb una incidència de 15 per cada 100.000 habitants

Segons l'actualització feta per Sanitat aquest 9 de març, el departament de salut d'Alcoi ha registrat 13.381 casos, 21 en l'última quinzena. Hem perdut 415 persones. 

Incís: en aquesta actualització s'han restat un total de 8 casos del total, respecte a l'anterior, per la reassignació de casos antics a altres departaments de salut. 

Tan sols tenim una lleugera incidència a Banyeres, Cocentaina i Ibi. I no sumem morts en aquesta actualització. A més, des de l'Hospital Verge dels Lliris celebren que han donat d'alta els últims ingressats de l'anterior onada. 

Sense grans canvis, que amb la bona xifra d'incidència que tenim suposa una bona notícia. Tan sols quatre municipis dels 32 del departament presenten incidència, i dels quatre tan sols dos tenen una incidència per damunt dels 50 casos, encara en cert risc. 

Banyeres de Mariola ha sumat dos nous casos, però manté la incidència acumulada en 99 casos per cada 100.000 habitants, igual que a principis de setmana. És, ara per ara, la incidència més alta al departament.

Cocentaina i Ibi sí que registren un lleuger increment. Cocentaina suma un cas i incrementa la incidència de 60 a 69 casos per cada 100.000 habitants. A Ibi sumen dos casos i passen de 12 a 21 casos per cada 100.000 habitants. Tot l'increment, són xifres d'incidència baixes. I a Alcoi la incidència s'ha reduït fins a 1 cas per 100.000 habitants. La resta de municipis del departament, 28, presenten incidència 0.


 

A tot el departament, mantenim la incidència de 15 casos per cada 100.000 habitants, amb 21 positius detectats en l'última quinzena. 

El descens d'incidència de l'últim mes es reflecteix també en la situació a l'Hospital Verge dels Lliris, on aquesta mateixa setmana han donat l'alta i acomiadat entre aplaudiments als dos últims pacients que hi havia ingressats de la tercera onada. Han compartit el moment en xarxes socials amb aquest emotiu vídeo:Recordeu que aquest 12 d'abril s'allargaran quinze dies més la majoria de mesures restrictives, com el toc de queda, els horaris de tancament de bars (18 hores) i comerços (20 hores), i el tancament perimetral autonòmic. El president de la Generalitat Ximo Puig diu que encara han de comprovar l'efecte de les festes de Pasqua i Setmana Santa en la incidència del coronavirus. Sí que es relaxen tres mesures a partir d'aquest dilluns: es permeten reunions de dos grups de convivència en espais privats, en grups són de 6 persones en bars o espais públics, i es permeten les visites a residències de majors.