El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Coronavirus a l'Alcoià i el Comtat: es detecten 8 nous contagis i mantenim la incidència en 13 casos per cada 100.000 habitants

Segons l'actualització feta per Sanitat aquest 2 d'abril, el departament de Salut d'Alcoi compta amb 13.388 casos detectats, 19 de l'última quinzena. Hem perdut 415 persones.

El lleuger repunt registrat en l'actualització de principis de setmana no s'ha multiplicat, però tampoc hem reduït la incidència actual. Banyeres de Mariola torna a estar en risc amb una incidència de 56 casos per cada 100.000 habitants, l'únic municipi de tot el departament que supera el marge dels 50 casos.

L'actualització de xifres de Sanitat publicada aquest 2 d'abril en obert presenta reajustaments en les xifres del departament de salut d'Alcoi. El més cridaner és que restem un mort de la llista, i passem de 416 pèrdues a 415. No és que tinguem ja una varietat Zomvid, sinó que són reassignacions de municipis que Sanitat fa a posteriori. En aquest cas tot indica que aquesta pèrdua pertany a un altre municipi que correspon a un departament diferent.

Pel que fa als casos detectats en els últims 15 dies, i que acord a la població del departament de salut (137.000 habitants), és la que marca la incidència acumulada, en l'anterior actualització tenim 18, i en la de hui tenim 19, un increment que no afecta massa la incidència actual que es manté igual que dilluns passat, en 13 casos per cada 100.000 habitants.

Tots els municipis del departament es mantenen en una incidència per sota dels 50 casos excepte Banyeres, on la incidència s'incrementa fins als 56 casos per cada 100.000 habitants. Hem sumat 8 casos en els últims dies: 5 a Alcoi, i els altres tres a Cocentaina, Banyeres i Muro. En el cas de Muro es tracta d'un cas antic, possiblement una altra reassignació de municipi, perquè el nou contagi no està reflectit en els casos detectats en l'última quinzena. Aquest municipi continua amb una incidència de 0.