El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Coronavirus a l'Alcoià i el Comtat: lleuger repunt amb 13 nous contagis

Les nostres comarques mantenen una baixa incidència

Segons l'actualització feta per Sanitat aquest 30 de març, el departament de salut d'Alcoi compta amb 13.380 casos, 18 detectats en l'última quinzena. Hem perdut 416 persones.
 

L'Alcoià i el Comtat continua fora de risc amb una incidència acumulada de 13 casos per cada 100.000 habitants. Però hem incrementat el nombre de positius detectats en els últims dies, 13 en total en 4 municipis: Alcoi, Cocentaina, Banyeres i Ibi.

Les xifres generals d'incidència a les comarques són positives i continua el descens d'incidència, que baixa fins als 13 casos per cada 100.000 habitants, totalment fora de risc. En els últims dies hem sumat 13 contagis, una xifra baixa que en principi no preocupa, però cal tindre en compte que en les últimes actualitzacions sumaven 2 o 4 casos, i la xifra de hui és major. Si és tan sols una actualització puntual, no hi ha problema, però cal estar alerta perquè no es multiplique i mantinga el creixement.

Per municipis, els nous contagis s'han detectat a Alcoi i Cocentaina, quatre en cada un; 3 a Banyeres i 2 a Ibi. Però cap municipi incrementa la incidència com per a entrar de nou en risc, i els 32 pobles del departament de salut, inclòs L'Orxa, estan fora de risc.

En el mapa es pot vore que quasi tots estan en verd excepte dos on la incidència està entre 25 i 50 casos per cada 100:000 habitants. Són Banyeres, amb 42 casos per cada 100.000 habitants; i Cocentaina, amb 34 casos per cada 100.000 habitants.

 


Una altra bona notícia és que en aquesta actualització no hem sumat cap mort. La xifra es manté en 416 persones que han mort pel coronavirus a les comarques.