El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Coronavirus a l'Alcoià i el Comtat: encara no estem fora de risc però mantenim el descens

Alcoi, aquest 5 de març.

Segons l'actualització de xifres fetes per Sanitat aquest 5 de març, les nostres comarques registren ja 13.312 casos de coronavirus, 86 de l'última quinzena. Hem perdut 404 persones.

Des de l'inici de la pandèmia, s'ha contagiat el 9,7 per cent de la població del nostre departament de Salut, i per al 3 per cent dels contagiats ha sigut mortal

Incidència Acumulada a 5 de març als municipis de les comarques. Entre parèntesis l'actualització anterior, del 2 de març Són casos de l'última quinzena i per cada 100.000 habitants.
Gaianes 221 (221)
Banyeres 212 (183)
Cocentaina 104 (112)
Castalla 88 (138)
Onil 66 (119)
Muro 64 (64)
Tot el Departament de Salut 62 (77)
Alcoi 54 (67)
Ibi 25 (38)
Benilloba 0 (138)

Tan sols hem sumat 18 casos i 3 morts en l'última actualització, xifres baixes que hem de reduir encara més. El Departament presenta ja una incidència acumulada de 62 casos per cada 100.000 habitants. Cal recordar que açò no és el final: planeja l'amenaça d'una nova onada a Espanya i no podem relaxar-se fins que no estiga avançada la vacunació.

Tan sols 6 municipis de les comarques, dels 32 que depenen de l'àrea de salut, han sumat casos en els últims dies. Alcoi suma 7, Cocentaina 4, Muro 3, Banyeres de Mariola 2, i Onil i Ibi un cadascun. També hem sumat tres morts, que corresponen als municipis d'Alcoi, Castalla i Ibi.

És clar que el desitjable és no sumar més casos, però mantenim un ritme de descens adequat. El departament de salut encara no ha eixit fora de risc, però no li queda massa, i ara mateix tenim una Incidència Acumulada de 62 casos per cada 100.000 habitants. A la Comunitat Valenciana ja tenim tres departaments fora de risc, i tots propers a nosaltres: la Marina Baixa, Dénia i Gandia.

Pel que fa a la incidència per municipis, evoluciona favorablement en els municipis més poblats. Ibi continua fora de risc, amb una incidència de 25 casos per cada 100.000 habitants, i Alcoi està a punt amb una incidència acumulada de 54 casos.

Notem un increment a Banyeres de Mariola, on s'han detectat dos nous casos, tenen quinze detectats en l'última quinzena, i presenten una de les incidències més elevades, amb 212 casos per cada 100.000 habitants. També Gaianes presenta incidència elevada, però fa una setmana que no suma casos, així que si es manté una setmana més així, la reduirà de colp a zero. És el que ha passat a Benilloba, que han passat en pocs dies de tindre una incidència de 138 a estar completament nets. Cocentaina ha reduït poc la seua incidència i es queda en 104. Després Castalla, Onil i Muro sí que han aconseguit descendir del centenar de casos.

Bones xifres però que no poden suposar una relaxació, perquè planeja sobre Espanya l'amenaça d'una nova onada amb una variant especialment contagiosa. Les Comunitats Autònomes i el Ministeri de Sanitat intenten pactar mesures conjuntes per a Setmana Santa per no permetre els desplaçaments entre autonomies i les reunions siguen de màxim 4 persones tant en espais públics com privats. L'objectiu és aguantar un poc més mentre avança la vacunació. Recordem que a la Comunitat Valenciana ja estan vacunant als majors de 80 anys, d'ací poc ho faran amb el professorat, i l'1 d'abril està previst que comence la vacunació massiva per a tots aquells entre 18 i 80 anys.