El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Coronavirus a l'Alcoià i Comtat: mantenim estable la incidència en 26 casos per cada 100.000 habitants

Famorca, el municipi de les comarques on quasi tots els veïns estan ja vacunats. Imatge de l'Ajuntament.

Segons les xifres oficials publicades per Sanitat aquest 22 de juny, el nostre departament compta en un total de 13.543 casos de coronavirus detectats des de l'inici de la pandèmia, 36 en l'última quinzena. La xifra de morts, 416 persones, està estable des de mitjans d'abril.
 

Després d'un repunt a principis de mes, la incidència s'ha mantingut més o menys estable tot juny. Des de l'inici de la pandèmia s'ha contagiat el 9,8 per cent de la població de l'Alcoià i el Comtat. 

Alcoi ha sumat 9 nous casos de coronavirus, i Cocentaina 1. No hi ha més. En aquests dos municipis ha pujat lleugerament la incidència pels nous casos detectats, però en la resta: Castalla, Muro, Ibi i Beniarrés, ha descendit. A Millena no s'han detectat nous casos i la incidència es manté estable. Així, a tot el departament de Salut, la incidència es queda en 26 casos per cada 100.000 habitants, tan sols un punt superior a la de divendres de la passada setmana

Mentrestant, la vacunació continua. Aquesta setmana es preveu vacunar més de 9.000 persones entre els centres d'Alcoi i Ibi. Per exemple jo mateixa, nascuda en 1976, ja tinc cita per a la primera dosis de la vacunació aquest divendres 25 de juny, juntament amb gran part dels nascuts en la meua quinta que estan citats el mateix dia. També aquesta setmana comença a administrar-se la segona dosi per als professors de les nostres comarques, que reberen la primera fa ara tres mesos.

Com a curiositat, destacar que tenim un poble a les comarques que ja està quasi totalment immunitzat: és Famorca, on tan sols queden 3 veïns per vacunar. L'alcalde Vicent Ruiz explica que la majoria de gent és gran i per edat ja estan vacunats. A més, Famorca és juntament amb Benillup, els dos únics pobles de les comarques on no s'ha registrat cap cas en tota la pandèmia.