El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

Rescaten un jove que ha caigut en un barranc d'Alcoi

Rescaten un jove que ha caigut en un barranc d'Alcoi

Un helicòpter dels Bombers ha rescatat un jove que havia caigut en un barranc a la via verda a la zona nord d'Alcoi. L'ha traslladat a l'Hospital on ha ingressat amb policontusions. 

Més informació

Rescaten un jove que ha caigut en un barranc d'Alcoi

Coronavirus en l'Àrea d'Alcoi, ¿3 casos?, molts 'bulos' i una estratègia comunicativa que no fomenta la tranquil.litat

Hospital d'Alcoi (WEB)
  • Quan no s'informa de coses que preocupen a la gent, la gent i els periodistes busquen la informació pel seu compte i també sorgeixen els 'bulos'. Conclusió: Millor informar directament des de les fonts oficials autoritzades.
  • Aquesta estratègia de comunicació no fomenta precisament la Confiança ni el missatge tantes vegades repetit i que diu: "No passa res, és una grip més i no anem a morir tots".

Les administracions competents (autonòmiques) diuen que només informen dels casos positius. D'Alcoi no diuen res, però fonts oficials no autoritzades a parlar confirmaren els tres casos. Diuen que un està ingressat i els altres dos estan en casa. No confirmar fets que tot el personal de l'hospital coneix no ajuda a tallar la psicosi. Els 'bulos' com el del desallotjament del centre sanitari, tampoc. Tot fruit d'una estratègia comunicativa no gens afortunada.

Una font oficial de l'Àrea de Salut (no autoritzada per la Conselleria) va confirmar aquesta setmana que dos persones havien anat a l'hospital d'Alcoi a fer-se les proves, perquè sospitaven que havien agafat la malaltia que en teoria no és greu però que ens té a tots embogits.

Quan l'endemà els redactors d'ARAMULTIMÈDIA es tornà a posar en contacte amb eixa font oficial (no autoritzada) per confirmar si eren positius o no, amb molta amabilitat els van dir que era Conselleria qui informava i sempre que foren positius els casos.

Tancada l'aixeta de la informació, es donà pas i es fomentaren els 'bulos'. I és que quan no s'informa de coses que preocupen a la gent, la gent i els periodistes busquen la informació pel seu compte i també sorgeixen els 'bulos'. Conclusió: Millor informar directament des de les fonts oficials autoritzades.

Anem per parts:

1.-Els periodistes s'han informat per altres camins que no siguen les fonts oficials autoritzades a informar. I per això, sabem que tres persones van anar a fer-se les proves, i que una d'elles està ingressada.

2.-Com que no ho ha informació oficial de fonts autoritzades, els bulos es multipliquen. Que si han desallotjat l'hospital, que si una persona va amb una mascareta comprant congelat en el supermercat, que si l'home ingressat és de Cocentaina...

Una situació que provoca més preocupació, malestar i psicosi que si les fonts oficials autoritzades a informar ens contaren què passa exactament. Aquesta estratègia de comunicació no fomenta precisament la Confiança ni el missatge tantes vegades repetit i que diu: "No passa res, és una grip més i no anem a morir tots".