El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Corregeix els mals hàbits del teu gos a l'espai urbà amb el repte dels '21 dies'

El regidor de Medi Ambient acompanyat del creatiu Hermes Vélez, encarregat de dissenyar la campanya.

Popularment s'entén que quan una persona és capaç de mantenir un nou hàbit durant 21 dies, ja es troba en disposició d'implementar-lo permanentment en la seua conducta.

L'Ajuntament d'Alcoi ha llançat una campanya amb què corregir els mals hàbits quant als orins dels gossos en els espais urbans. Tots aquells propietaris de gossos que vulguen participar tindran al seu abast una plataforma digital on dur un seguiment de 15 reptes a completar en 21 dies.

Per a participar en la campanya es requerirà una inscripció prèvia a través d'aquest espai web, on trobaran tota la informació del contingut dels reptes i la forma de participar. La plataforma estarà operativa a partir de la primera setmana de novembre, després que s'haja dut a terme una experiència pilot amb un reduït nombre de participants.

S'espera que la campanya tinga un abast d'entre 5.000 i 6.000 usuaris, que és el nombre de gossos censats a la ciutat, tots els quals opten a rebre un reconeixement en format xapa en cas que superen els 15 reptes. Els usuaris tindran l'opció de veure el seu progrés marcant els reptes superats, i podran prendre part en una competició entre els diferents barris de la ciutat.

El regidor de Medi Ambient a l'Ajuntament d'Alcoi, Jordi Martínez, recorda que la campanya és un dels reptes assumits des de l'Ajuntament amb 'l'Observatori municipal per a la protecció dels animals', amb els quals es pretén inculcar als propietaris de gossos la necessitat de complir amb l'ordenança municipal d'Higiene Urbana, els terminis de vacunació...

Un dels creatius de la campanya, Hermes Vélez, apunta al caràcter "pedagògic, entretingut i motivador" d'aquesta, amb la que no s'intenta estigmatitzar els gossos ni els seus propietaris. També recorda que gràcies a les noves tecnologies els encarregats de supervisar la campanya disposaran de feedback per part dels usuaris en tot moment.