El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Costa Blanca mostra en FITUR la natura, gastronomia i potencial de la província

L'encantada, zona màgica d'El Comtat. Imatge de la Diputació d'Alacant

El Patronat de la Costa Blanca porta a FITUR una estratègia centrada en la recuperació de visitants després de la pandèmia, amb dos novetats: volen atraure el turisme gai i consolidar el mercat alemany.

El president Carlos Mazón, aquest 19 de gener a FITUR

 

Aquest 19 de gener és el dia de la Costa Blanca a FITUR. El Patronat dle turisme alacantí compta amb un estand de 205 metres quadrats al pavelló 7 d'IFEMA, amb presència de 20 municipis d'Alacant i informació digital dels 141 pobles de la província.

Està previst que en aquest primer dia de FITUR el Patronat de la Costa Blanca presente les noves accions per al 2022, tot i que ja ha avançat que volen recuperar visitants amb acords amb les principals aerolínies, i en concret per atraure turistes alemanys. També han anunciat que volen atraure i consolidar el turisme gai, "un mercat que ha vingut de manera aleatòria, a poc a poc, apostant per la província i que és exigent, d'un nivell adquisitiu superior a la mitjana", explica el president de la Diputació Carlos Mazón. "Començarem a desplegar la bandera arcoiris a la Costa Blanca com una destinació gai d'alta qualitat".

El pont de les 7 llunes d'Alcoi, imatge de la Diputació d'Alacant.

 

Fins al pròxim 23 de gener, quan acaba FITUR, el Patronat de la Costa Blanca té programades 72 presentacions diferents. Es parlarà de gastronomia, tradicions, esports, natura, sostenibilitat i noves tecnologies. Per exemple, es mostrarà la Ruta dels Castells, o la Gran Ruta de l'Interior que travessa diferents parcs naturals. Una altra opció és la ruta blava per a descobrir rius, brolladors o marjals. La muntanya de la província ofereix també moltes possibilitats de turisme actiu o espectaculars rutes per a ciclistes. El patrimoni industrial també està present amb 'Made in Costa Blanca', i com no la Gastronomia, amb 11 restaurants que en total sumen 15 estreles Michelin.

 Bona Gastronomia a l'Escaleta de Cocentaina, un dels 11 restaurants valencians amb Estrela Michelin.