El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Costa Blanca potencia la gastronomia i l'esport en l'estratègia per a FITUR 2019

La Fira Internacional del Turisme (FITUR) celebra de 23 al 27 de gener en IFEMA la seua 39a edició.

 

La Diputació d'Alacant desembarca aquest any en FITUR amb una oferta turística l'estratègia de la qual se centra especialment en l'esport i la gastronomia. Durant els dies que dure Fitur estan previstes 13 activitats, 16 cites de treball amb touroperadors, 44 rodes de premsa dels municipis de la província, i 19 accions de xou cooking.

L'acte principal del Patronat Costa Blanca en FITUR se celebrarà el dimecres 23 de gener en la Plaça Central de l'espai de la Comunitat Valenciana. Aquest esdeveniment comptarà amb la presència del president de la Real Acadèmia de Gastronomia, Rafael Ansón, i de diversos cuiners de la província amb Estrelles Michelín, així com amb la del tennista David Ferrer.

El president de la Diputación d'Alicant, César Sánchez, ha confirmat que a la cita madrilenya "es donarà a conèixer el Pla d'Actuació per a la present anualitat i mostrarem a operadors turístics, alcaldes, empresaris del sector i mitjans de comunicació la nostra gran aposta d'aquest any pel turisme esportiu, amb cites nacionals i internacionals de primer nivell, i pel gastronòmic, amb un territori que atresora 15 Estrelles Michelín i que s'ha convertit en epicentre de la dieta mediterrània".

Costa Blanca participa en l'espai de turisme de la Comunitat Valenciana amb un espai de 205 metres quadrats que inclou una zona de 'videowall' en la qual es projectarà imatges dels municipis de la província i es duran a terme diàriament presentacions.

D'altra banda, durant la seua presència en la capital d'Espanya, l'organisme durà a terme, com ja és habitual, la Gran Desfilada Provincial que aquest any batrà rècord de participació amb la presència de 1.500 persones de 42 associacions de 27 municipis alacantins. Festes del Foc, Moros i Cristians, Carnestoltes i Setmana Santa conformaran aquesta comitiva festera que, abillada amb els seus vestits representatius, discorrerà per la plaça de Callao, el Carrer Preuats i la Porta del Sol.

També es tornarà a impulsar aquest any l'espai ‘FoodExperiencie’, una zona situada en el centre de Madrid, al carrer la Pansa número 2, des de la qual es mostrarà al públic, del 24 al 26 de gener, el millor de la cuina alacantina i dels seus productes més reconeguts a través de diferents degustacions i xou cookings.