El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cotes Baixes d'Alcoi crema terminis per a convertir-se en Área empresarial avançada

L'Asemblea de Cotes Baixes
  • FEDAC reivindica de nou la redona d'accés nord a Alcoi
  • El regidor Belda els respón que estan gestionant que l'obra la paguen altres administracions 

El Polígon de Cotes Baixes d'Alcoi ha aprovat en assemblea constituir-se com a Entitat Gestora de modernització. És un tràmit més per a convertir-se en Àrea industrial Avançada, i podria ser la primera de la Comunitat Valenciana. L'empresariat ha reclamat l'Ajuntament que construïsca ja la redona d'accés nord a Alcoi.

L'Associació d'empresaris que conformen el Polígon industrial de Cotes Baixes d'Alcoi, integrada en la Federació d'empreses de les comarques de l'Alcoià i El Comtat –FEDAC- ha aprovat en assemblea ordinària i per unanimitat, constituir-se com a Entitat Gestora de Modernització (EGM).

És un pas fonamental i ineludible per a convertir-se en una àrea industrial Avançada; una figura recollida en la nova Llei d'Àrees empresarials de la Generalitat i que li revertirà importants beneficis fiscals, accés a subvencions i a reconeixements de qualitat. En definitiva, millores substancials per a les empreses instal·lades i un reclam important per a convertir-se en un pol d'atracció industrial a les comarques centrals.


Per a Ramón Juan Sanchis, president de l'Àrea empresarial Cotes Baixes,”suposa un gran pas avant en la conversió del polígon en àrea industrial avançada. Podem ser dels primers a la Comunitat Valenciana després de la recent aprovació de la Llei.” A més, sosté el president del polígon, “el fet d'estar regulats com a associació des de fa més de 40 anys ens ha facilitat molts tràmits i passos a seguir en aquest procés”.

Més tràmits

Els pròxims tràmits per a completar aquest procés passen per la signatura d'un conveni amb l'Ajuntament d'Alcoi, l'aprovació per part del ple municipal de la declaració de la *EGM i posteriorment, la remissió de l'expedient a la Conselleria d'Economia Sostenible.

Converses per la redona d'accés nord


A l'assemblea  va assistir com a convidat el regidor d'Empresa d'Alcoi, Alberto Belda. Els responsables del polígon i de FEDAC van aprofitar l'ocasió per a reivindicar novament la construcció d'una rotonda en l'entrada nord d'Alcoi que redirigisca l'accés al polígon de Cotes Baixes i distribuïsca el trànsit no industrial cap a l'interior de la ciutat.

Segons Ramón Juan, “teníem el compromís de l'alcalde abans de les eleccions que finançarien la rotonda, perquè la portem demanant fa 5 anys. Per a nosaltres i per a la *ciudanía és molt important, perquè el transport pesat ha de maniobrar en la denominada ‘redona de Porcelanosa’ amb moltes dificultats, i el trànsit que ve de València s'entremescla amb camions en una zona en la qual només hi ha un carril. Els cotxes es distribueixen per Tirant lo Blanc o Carretera de València, però la majoria opta per Tirant lo Blanc perquè hi ha menys semàfors. Just en aqueix lloc es produeix un gran bloqueig que es podria resoldre re-configurant els semàfors per Carretera de València, habitant un segon carril i sobretot, construint una rotonda que derivara el trànsit pesat al polígon”.


No obstant això, des de FEDAC s'agraeix l'interés i predisposició del consistori i en concret del regidor Belda, qui va explicar a l'empresariat del Polígon de Cotes Baixes que l'Ajuntament treballa amb dedicació en aquest assumpte i amb la intenció d'obtindre finançament per a construir la rotonda d'altres administracions que no siguen exclusivament la local (Generalitat, Estat o Europa).

Una segona rotonda


A més, des de l'Associació del Polígon de Cotes Baixes consideren molt interessant la construcció d'una segona rotonda a l'altura del Mc-Donald-Family Cash que aportaria una segona porta d'entrada al polígon i descongestionaria el trànsit.

Des de l'Associació de Cotes Baixes i FEDAC van aprofitar la reunió amb Belda per a sol·licitar-li millores en l'àrea industrial quan opten a les noves ajudes que concedeix anualment IVACE per als polígons. És el cas de senyalitzar correctament el carril bici que transita per la zona per a evitar accidents, sobretot quan entren i ixen camions de les empreses. També l'asfaltat entre els carrers A i B.


Finalment, li van sol·licitar major freqüència en la recollida de residus orgànics de les empreses que en l'actualitat és d'un dia a la setmana. Segons Ramón Juan, “ara cada empresa té el seu contenidor, però és necessari en empreses a moltes persones treballadores que recullen els residus orgànics més d'un dia, sobretot a l'estiu”.