El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cotes Baixes, prop de convertir-se en àrea industrial avançada a Alcoi amb la intenció de ser pol d'atracció d'empreses

Reunió a l'Ajuntament / Ajuntament d'Alcoi

El de Cotes Baixes es pretén que siga un exemple perquè la resta d'àrees industrials alcoianes també completen el procés.

Ajuntament, Cambra de Comerç i FEDAC uneixen forces per tal de convertir el polígon industrial de Cotes Baixes en àrea industrial avançada. Segons el consistori alcoià, suposaria que el polígon alcoià fora una de les primeres àrees d'aquest tipus en la Comunitat Valenciana. Altres avantatges són la possibilitat d'ajudes públiques i bonificacions fiscals, millores en les infraestructures que poden arribar des de diferents administracions o una major visibilitat d'aquestes zones per atraure noves empreses. Es pretén que siga un exemple perquè la resta d'àrees industrials alcoianes també completen el procés.

L'Ajuntament d'Alcoi està formalitzant els tràmits previs per tal de sol·licitar a Generalitat la declaració d'àrea industrial avançada. Abans del vistiplau autonòmic, cal que el conveni passe, per a la seua aprovació, pel ple municipal en els pròxims mesos i després també s'aprove per l'Entitat de Gestió i Modernització (EGM) Cotes Baixes. L'avantatge amb què partia Cotes Baixes respecte a altres àrees industrials alcoianes era que ja estava constituïda des dels anys 80 pel que serà el primer polígon de la ciutat en demanar la distinció com a àrea industrial avançada.

Un altre dels requisits per a demanar l'àrea industrial avançada és la realització d'un diagnòstic previ que analitze el compliment dels requisits que indica la llei 14/2018, de 5 de juny, de la Generalitat, de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana. Un estudi realitzat per part de l'Ajuntament d'Alcoi que va detectar les necessitats que tenien els polígons alcoians, necessitats que s'han anat solucionant i millorant a través de les diferents obres realitzades als últims anys, tant amb fons propis com amb subvencions de l'IVACE i que han suposat una inversió global de més de 4.300.000 euros en les àrees industrials de la ciutat.

L'alcalde, Toni Francés, destaca l'intens treball realitzat a les àrees industrials i la importància de la seua modernització: "Comptar amb unes àrees industrials modernes i atractives és imprescindible per a seguir sent una ciutat industrial important. Les inversions realitzades als últims anys amb més de 4.300.000 euros, i que han arribat a totes les àrees industrials de la ciutat en situen en un bon lloc de partida per a poder demanar que Cotes Baixes siga àrea industrial avançada, i el seu exemple es seguisca per part de la resta d'àrees industrials de la ciutat".

Francés també ha destacat "l'incansable treball per part de FEDAC, la Cambra de Comerç i els empresaris i empresàries alcoianes per a impulsar aquesta iniciativa, un fet que ens posicionarà per a ser una de les primeres ciutats valencianes que tinga una àrea industrial avançada, fent d'Alcoi un referent industrial en la Comunitat Valenciana".

Per la seua part, el president de FEDAC, Natxo Gómez, s’ha mostrat molt satisfet per l’estat tan avançat d’aquest procés “que va a beneficiar a totes les empreses d’Alcoi, perquè la idea és que la resta d’àrees industrials inicien i concreten aquest procés. Hem treballat molt de valent de la mà de la Cambra de Comerç i l’Ajuntament per tindre tot enllestit i ser dels primers a aconseguir aquesta catalogació. No pel fet de ser primers sinó per no quedar darrere”.

Gómez ha agraït l’Associació que gestiona el polígon de Cotes Baixes i el seu president, Ramón Juan, el seu incansable i efectiu treball per a treballar per les seues empreses perquè tinguen més serveis i comoditats. "Un polígon que pot ser convertir-se en un pol d’atracció per a noves empreses”.