El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cotes Baixes, protagonista d'un documental que s'estrena al Festival Internacional de Cinema de Madrid

Una imatge del documental.

El documental analitza el canvi educatiu patit en el centre, amb l'experiència dels alumnes de 1r d'ESO. S'estrena hui al Festival de Cinema de Madrid i pròximament es podrà vore en les cinematogràfiques de la província.

Madrid acull del 10 al 20 d'octubre el Festival Internacional de Cinema, i un dels documentals que s'estrena és 'Picades contra el vidre', un llargmetratge sobre el canvi en el model educatiu amb l'experiència de quatre centres educatius de Madrid, Galícia, Catalunya i, sobretot, l'IES Cotes Baixes d'Alcoi. L'estrena és aquest 11 d'octubre a les 12 hores a la Universitat Nebrija, amb una posterior trobada amb els realitzadors.

Des del centre expliquen que el documental explica el punt d'inflexió patit a Cotes Baixes, quan un grup de professors decidiren "canviar l'escola des de dins en contra de les pors i el rebuig que això va generar entre algunes famílies, alumnat i part del professorat. Una premissa que el centre continua desenvolupant en tots els seus itineraris educatius i que l'ha convertit en un centre de referència en la transformació de l'educació, posant el focus a millorar la societat des de la base".

El documental s'estrena aquest divendres 11 d'octubre

En el llargmetratge, que es va rodar durant un any, es mostra l'experiència dels alumnes de 1r d'ESO. "Reflecteix una revolució quasi a cegues amb l'objectiu, sempre desitjat, però menys vegades posat en pràctica, de millorar la societat des de la seua base. Professors que s'oposen radicalment, dubtes en aquells que sí que volen canviar, escepticisme per part de molts pares i el descobriment íntim d'alguns dels alumnes ixen a relluir en gran part de les escenes d'aquesta peça dels directors Pepe Andreu i Rafa Molés". El documental és de la productora valenciana SUICAfilms en coproducció amb À Punt Mitjana. Compta amb el suport de l'Institut Valencià de Cultura i la col·laboració de la fundació Ashoka.

Després de la presentació al festival de Madrid, el documental es projectarà en diferents sales de la província.