El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cotoblau, d'Ontinyent, la primera tèxtil espanyola que obté el certificat ISO de sistemes de gestió de seguretat per a la cadena de subministrament

Lliurament del reconeixement amb Penalba, al costat de l'alcalde d'Ontinyent
  • Per a Càndid Penalba. CEO de COTOBLAU, assegurar la qualitat dels processos industrials és una forma de competit davant els preus dels productes asiàtics"

Certificar processos de producció s'ha convertit en un repte competitiu per a les empreses de les Comarques. És, possiblement, una de les millors maneres per a afrontar els preus agressius del mercat asiàtic. COTOBAU ha aconseguit la norma ISO 28000. I és la primera tèxtil de tot Espanya a aconseguir-ho.

El Tèxtil valencià, i en especial el d'Ontinyent està d'enhorabona. I és que, la indústria COTOBLAU de Càndid Penalba, ha estat la primera a l'Estat espanyol a obtindre la certificació ISO 28000 que atorga AENOR.

La important empresa ontinyentina ha rebut el guardó de qualitat en un acte marcat per la COVID (fòru reduït) al que ha assistit l'alcalde de la localitat, Jorge Rodríguez i el Director d’AENOR a la Comunitat Valenciana, Salvador Ibáñez.

Tots dos han reconegut la importància i la dificultat per a aconseguir una certificació que des de 2007 aborda els possibles problemes de seguretat en totes les fases del procés de subministrament.

Aquesta norma assegura que es redueixen els riscos per a les persones en totes les fases del procés de subministrament, analitzant aspectes financers, de fabricació, gestió de la informació i logística, emmagatzematge en trànsit o dipòsit de mercaderies. També permetent identificar amenaces com ara terrorisme, frau i pirateria; així com mitigar els efectes dels incidents de seguretat.

Felicitacions
Per a Jorge Rodríguez, aquest certificat “reivindica l’aposta per la innovació que van fent les empreses del Clúster Tèxtil Sanitari d’Ontinyent amb el suport de l’Ajuntament, un camí que ha de seguir endavant per mantenir i crear ocupació a la ciutat. El suport a la indústria ha estat i va a seguir sent un dels pilars del treball del Govern d’Ontinyent, i hui estem molt orgullosos de poder felicitar a una de les nostres empreses per ser pioners i convertir-se en referència en l’obtenció d’aquest certificat”.

Pel que fa a Càndid Penalba, conegudíssim empresari de la Vall, ha insistit que “front a un mercat asiàtic en el qual no podem competir en preus, el camí que hem de seguir per ser competitius i sobreviure és el de la innovació i la qualitat. Que els clients de tot el món que compren un producte del nostre Clúster Tèxtil Sanitari sàpien que estan comprant productes de qualitat i en totes les garanties”.