El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Creada la Càtedra del Sector Tèxtil, que estarà al Campus d'Alcoi de la UPV

Firma del conveni per a la creació de la càtedra del sector tèxtil. Imatge facilitada per GVA.

La nova Càtedra del Sector Tèxtil desenvoluparà la seua activitat al Campus d'Alcoi de la UPV. 

Compta amb un finançament de 30.000 euros per part de l'IVACE, i que es destinaran a fomentar investigacions per ajudar en la lluita contra la COVID-19.

L'Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial, l'IVACE; i la Universitat Politècnica de València, han signat el conveni per a la creació de la Càtedra del Sector Tèxtil de la UPV, i que tindrà la seua activitat al campus d'Alcoi de la UPV. El seu objectiu és fomentar l'emprenedoria innovadora i activitats d'I+D, així com potenciar la difusió i transferència de coneixements cap a les empreses per a millorar la seua competitivitat. També, i donades les circumstàncies en què estem immersos, es fomentarà la investigació per a desenvolupar equips de protecció individual o elements higiènic-sanitaris per a la lluita contra la COVID-19. En aquest sentit, l'IVACE destina 30.000 euros per a finançar investigacions enfocades a la lluita contra la crisi sanitària.

La Càtedra la dirigeix el professor de la UPV Pablo Díaz García, qui explica que contribuirà a la formació dels alumnes del Grau d'Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de productes; i els del Màster d'Enginyeria Tèxtil. "Tal com s'ha demostrat", diu Díaz, "el sector tèxtil té molt a aportar en la lluita contra la COVID-19, i amb aquesta càtedra es prepararà als nostres alumnes per a vore el sector tèxtil com una línia d'ajuda a la problemàtica actual".

Per la seua banda, el conseller d'economia sostenible Rafa Climent, diu que "en aquests moments, qualsevol ajuda és poca perquè les empreses puguen suportar la situació econòmica provocada per la pandèmia. Per això, és més necessari que mai continuar invertint en innovació, investigació i formació per assentar les bases d'un teixit productiu competitiu i fort".