El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Una empresa murera crea una mascareta homologada capaç de detectar l'augment de temperatura

Mascareta tèrmica

Entre altres productes creats amb aquest innovador sistema, s'han fabricat pegatines i polseres tèrmiques

L'empresa d'estampació tèxtil Colorprint Fashion ha patentat un teixit amb sensibilitat tèrmica que canvia a color blanc al arribar a una temperatura aproximada de 37'5ºC

L'empresa d'estampació tèxtil Colorprint Fashion, amb seu en la localitat de Muro d'Alcoi, ha desenvolupat i patentat un teixit capaç d'activar-se amb l'augment de la temperatura corporal. L'innovador teixit ha estat homologat per al seu ús en mascaretes higièniques per l'Institut Tecnològic del Tèxtil (AITEX) certificant la seua durabilitat i efectivitat davant la prevenció de la Covid19.

El teixit canvia a color blanc aproximadament a una temperatura de 37'5ºC i té una filtració bacteriana del 98%. Amb aquest teixit s'han confeccionat diferents productes pensats en aportar sol·lucions, com mascaretes tèrmiques reutilitzables, que permeten el seu llavat i desinfecció sense perdre ni afectar a les propietats del tèxtil. 

Amb aquest mateix teixit s'han fabricat polseres, que permet la monitorització en temps reial de la temperatura i, també s'han disenyat pegatines que, al estar en contacte directe amb la pell, permeten la detenció de l'augment de temperatura en llocs públics o d'afluència de gent.