El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Crida dels sindicats per a participar en l'1 de Maig: "És temps de guanyar, no anem a resignar-nos que l'economia espanyola siga l'especialització de mà d'obra barata"

Leticia Pascual d'UGT; i Raül Alcocel, de CCOO, presenten la manifestació de l'1 de maig
Abans de la manifestació, que s'iniciarà a les 11,30, hi haurà un esmorzar popular als jardins de la UGT de l'Alameda

Els sindicats reclamen a les patronals que "isquen de la seua zona de confort" per tal de, via negociació col·lectiva, milloren els salaris i la qualitat del treball. Però asseguren a més que si no hi ha moviment per part de les patronals, l'1 de Maig serà l'inici d'una sèrie d'accions reivindicatives i de conflicte social.

Raül Alcocel per part de Comissions Obreres, i Leticia Pascual en nom d'UGT, han fet una crida a la participació en la manifestació del pròxim 1 de maig, dia del Treball. Eixirà a les 11,30 cap a la plaça d'Espanya, però abans, com ja és tradició, hi haurà un esmorzar popular als jardins de la UGT en l'Alameda.

Enguany és sota el lema ‘És temps de guanyar' i se centra en quatre eixos fonamentals a aconseguir: igualtat laboral, millor ocupació, salaris més alts i pensions dignes. Per què, segons explica Leticia Pascual, moltes dones continuen cobrant menys pel mateix treball, i que gra part dels contractes temporals recauen en elles. 

Però també reclamen un canvi que millore tant la qualitat del treball com els salaris. Raül Alcocel diu que "estem en una situació en què els beneficis empresarials són més alts que abans de la crisi", però no es veu reflectit ni en drets ni en condicions laborals. Alcocel assegura que amb els canvis legislatius del PP i la reforma laboral, "la patronal està instal·lada en una zona de confort, que ens obliga a treballadors a soportar més quotes de desigualtat", i destaca el fet que el 14 per cent de les persones que treballen són pobres, "un fenomen que no s'havia conegut mai i és resultat de les polítiques neoliberals del PP". A més, els sindicats denuncien que el treball que hi ha és precari i vinculat a campanyes i sectors estacionals com el turisme, amb "uns salaris de misèria que no serveixen per a pagar les pensions de les persones que s'han guanyat el dret a cobrar-les". 

Així les coses, Alcocel assegura que "no anem a resignar-nos que l'economia espanyola siga l'especialització de mà d'obra barata", i anuncien conflicte social "si les patronals, via negociació col·lectiva, no introdueixen millores als salaris més baixos. En la crisi els salaris més baixos abaixaren un 20 per cent, si això no es reverteix i els empresaris ixen de la zona de confort per a negociar millores salarials, començarem amb activitats de reivindicació, d'eixir al carrer".