El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cristina Garmendia: "El protagonisme del segle 21 està hui present en Alcoi"

L'exministra Cristina Garmendia en la seua visita a Alcoi
L'exministra de ciència ha clausurat a Alcoi el congrés Smart City

Més de 200 assistents han participat en el Congrés Smart City a l'Àgora d'Alcoi, on s'ha parlat de com ha de ser la ciutat del segle 21: sostenible i intel·ligent. L'exministra de ciència i presidenta de la Fundació COTEC per la innovació ha clausurat les jornades assegurant que la dimensió municipal és clau en aquest nou tipus de ciutat, i ha valorat que Alcoi vulga liderar el canvi. 

Cristina Garmendia, exministra de ciència i actual presidenta de la Fundació COTEC (entitat privada pel foment de la innovació), ha clausurat a Alcoi el congrés Smart City, on al llarg dels últims dies més de 200 persones han aprofundit sobre com han de ser les ciutats del segle 21, sostenibles i tecnològiques.

Garmendia ha destacat la "preocupació" d'Alcoi per liderar la transició a ciutat sostenible i intel·ligent, en un moment en què "la dimensió municipal és clau. Hi ha realitats molt diferents i s'han de fer propostes d'acord a cada realitat".

L'exministra també ha parlat de la importància que tenen les xicotetes i mitjanes empreses, que "suposen el 50 per cent de la despesa feta en I+D" a tota Espanya. I en l'àmbit europeu ha parlat dels obstacles que trobem, però que s'han d'enfocar com a oportunitats. Garmendia assegura que Europa suposa "el 7 per cent de la població mundial, el 28 per cent del producte interior brut, i el 30 per cent de la ciència mundial. Aquesta inversió que les nacions i municipis europeus fan en l'àmbit científic, no és capaç de traduir-se en progrés econòmic". Per això, diu Garmendia, "hem de governar d'una manera diferent. Avançar amb una societat 4.0 necessita una política també 4.0. No podem actuar igual per a una realitat diferent".

Al llarg dels dos dies de congrés a l'Àgora d'Alcoi s'ha parlat de diverses qüestions com ara el despoblament i l'envelliment de la població a les zones rurals, el nou turisme o la grandària que ha de tindre una ciutat intel·ligent. També ha tingut lloc una fira d'empreses on més de 200 participants han pogut establir contacte