El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Crítiques des de l’oposició al nou projecte de l’illa de Rodes

Recreació digitial del futur espai a l'illa de Rodes.

Es preveu una inversió d'11 milions d'euros per a l'Illa de Rodes, on es recuperaran els elements arquitectònics o de patrimoni industrial i es farà una zona pública enjardinada oberta a la ciutadania. 

Dies després des que s’haja presentat el que pareix ser el projecte arquitectònic definitiu per a l’Illa de Rodes, alguns partits de l’oposició han manifestat les seues crítiques al respecte. Compromís el considera un projecte “decebedor”, mentre que des del PP al·ludeixen a la indefinició en els plans de l’executiu local. Guanyar per la seua part troba a faltar més informació sobre tot el que s'instal·larà en Rodes.

Des de Compromís consideren el projecte decebedor, posant en dubte com generarà llocs de faena i d'on es trauran els diners per mantenir-lo. Reconeixen que es tracta d'un projecte arquitectònicament correcte, però que deixa al descobert una mancança: "la necessitat de crear llocs de treball, de crear empreses tecnològiques, d'invertir a reduir la taxa d'atur".

El líder de la formació, Màrius Ivorra assegura el següent: "Açò no fa més que confirmar les nostres sospites que els socialistes no tenen cap projecte de reconversió i recuperació d'un teixit industrial, tecnològic i avançat per a la nostra ciutat, sense el que serà complicat revertir el procés de reducció i fuga d'indústria de la ciutat".

La mateixa línia crítica segueixen els populars, en aquest cas al·ludint a la "indefinició i els continus canvis de rumb en el projecte". Enumeren en el PP tres alternatives que des de 2015 s'han plantejat per a l'illa de Rodes: el pla director que a través d'un concurs va elaborar l'arquitecte Isaac Montava; la proposta elaborada per l'empresa sueca ZeroPrint i l'avantprojecte que ha guanyat el nou concurs d'idees.

"Durant tot aquest temps hem conegut més de 20 usos diferents: des d'un mercat per a Santa Rosa fins a una sala de concerts, passant per un viver d'empreses o un espai infantil", assenyala el regidor. El cost de totes aquestes propostes afirmen que suma 46.200 €. "I seguim sense tindre ni tan sols un projecte definitiu", afig Ruiz.

Quant a Guanyar Alcoi, els "sobta el triomfalisme amb el qual han anat anunciant al llarg dels anys el projecte (...) per a després modificar les idees inicials". Recorden que encara no es disposa d'un document on especifiquen tot el que volen que s'instal·le allí, "només pinzellades". "Açò deixa veure que no han tingut mai un projecte concret i definit d'allò que volien per a Rodes o que han anat volent acontentar als diversos grups segons els convenia", asseguren en un comunicat.