El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Critiques des del sector tèxtil per la fixació d'un preu màxim per a la venda de mascaretes

Per evitar l'escalada de preus en les mascaretes, la Comissió Interministerial de Preus de Medicaments ha establit en 0,96 el preu màxim per a les quirúrgiques

No ha agradat gens entre el sector tèxtil que l'estat haja fixat en 0,96 € el preu màxim de venda de les mascaretes. El Consell Intertextil Espanyol considera que la mesura "perjudica seriosament" els fabricants espanyols, ja que afecta la seua competitivitat.

"Apel·lem a la sensatesa del Govern d'Espanya perquè reconduïsca la mesura adoptada, ja que el control sobre el preu de venda és confús, no està justificat i portarà inexorablement en pocs dies al desproveïment de màscares, també per un consum acaparador irresponsable", asseguren en un comunicat.

Consideren que la mesura "no contempla l'oferta espanyola, ni l'ús abusiu que podrien fer els intermediaris exercint un elevat control sobre el preu de les mascaretes". Açò podria derivar segons el Consell Intertextil "en una crisi més profunda, generarà descontrol, desproveïment i una economia submergida amb preus desorbitats en el mercat negre".

Finalment, sol·liciten que "es tinga en compte tot el potencial manufacturer espanyol, sense limitar la concurrència competitiva en el lliure mercat, possibilitant el reforçament del teixit productiu de material sanitari".