El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cs Alcoi planteja mesures econòmiques i socials per a superar la crisi

Rosa García en un acte de campanya electoral.

La formació liderada en Alcoi per Rosa García ha plantejat al govern municipal una bateria de propostes per a superar les conseqüències de l'actual crisi sanitària provocada per la COVID-19. Les propostes es divideixen en tres blocs: mesures pressupostàries, econòmiques i socials. 

Entre les pressupostàries es demana que el Consistori inste al Govern a modificar el límit de despesa per a poder destinar els superàvits a la creació d'un fons d'emergència en l'àrea de serveis socials”. També han reclamat la reducció de la càrrega impositiva municipal a autònoms, empreses i particulars afectats per la crisi.

En el segon bloc, Garcia ha indicat que està format per mesures econòmiques com “la realització d'un estudi d'impacte socioeconòmic de la crisi del coronavirus a la nostra ciutat". També demanen mesures d'ajuda al comerç, com ara la distribució equitativa de compres menors de l'Ajuntament als diferents comerços o empreses de cada sector o activitat, l'ampliació de l'horari de tancament de nocturn de bars, restaurants o discoteques una vegada es produïsca la seua reobertura; i la realització d'una fira local del comerç de tots els barris quan siga possible.

En el bloc de mesures socials, García s'ha mostrat partidària de “potenciar el servei d'ajuda a domicili i el repartiment de menjar a les llars amb persones majors i amb alguna discapacitat, així com proporcionar EPIs (equips de protecció individual) a la Policia Local, Protecció Civil, funcionaris i treballadors públics. Des de Ciutadans han plantejat, a més, dur a terme campanyes de conscienciació sobre les mesures d'higiene i seguretatampliar els punts de lliuraments de les màscares que l'Ajuntament entrega en els transports públics a polígons industrials i altres punts estratègics.