El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Juanjo Moncunill Molto, Portaveu de Ciutadans Cocentaina. 

Juanjo Moncunill Molto

C's Cocentaina donarà els ingressos municipals durant el tancament

Els regidors de C's Cocentaina donaran els seus ingressos de març i abril a la Fundació Josep Carreras de recerca contra la leucèmia.

Aquest cap de setmana, hem conegut les dades de l'afecció del COVID 19 en la Província d'Alacant ,de la mà de la Consellera de Sanitat, Ana Barceló, L'anàlisi de les dades facilitades, ens donen esperança i ànims per a continuar en aquesta lluita de tots i totes que és el CONFINAMENT A CASA. 

Cal ressaltar que l'esforç que significa aquest acte de civisme, està fent el seu efecte i encara que el nombre de positius pel coronavirus és alt (2637 el 05/04), el més important és, que el nombre d'ingressats està baixant i el d'altes munta de manera esperançadora.(259 a 05/04). 

Però en aquesta lluita, cal mantenir la guàrdia i per aconseguir reduir el nombre d'ingressats i no posar el Servei Sanitari de la Salut en una tensió difícil de gestionar, devem continuar amb aquest esforç personal que és el CONFINAMENT. En aquests dies, els actes de civisme i solidaritat individuals en el municipi de Cocentaina estan multiplicant-se i aquesta pandèmia, ens ha de fer reflexionar sobre en què podem col·laborar cadascú de nosaltres. C's Cocentaina hem decidit donant suport a la comunitat científica que està lluitant any darrere d'any, contra malalties tan greus com la leucèmia, o una tasca tan difícil com trobar un donant compatible de medul·la òssia.

Per tant, durant el període de confinament del mes de Març i Abril , en el que l'activitat municipal es veu aturada pels efectes del COVID19, els regidors de C's Cocentaina donarem els ingressos rebuts de l'Ajuntament a l'institut Josep Carreras, de recerca contra la leucèmia. 

L'institut Josep Carreras, és el primer centre de recerca europeu exclusivament focalitzat en la leucèmia i malalties hematològiques malignes i un dels únics que existeixen arreu del món. 

En C's Cocentaina creiem que aquesta tasca d'investigació mereix del nostre suport, perquè cada any, es diagnostica leucèmia a unes 6.400 persones a l'Estat espanyol. D'altra banda, altres hemopaties malignes com els limfomes o el mieloma múltiple, afecten respectivament a 10.500 i 3.000 nous pacients cada any al nostre país. I pel que fa als nens, la leucèmia és el càncer infantil més freqüent amb una incidència del 30% dels càncers pediàtrics. Actualment, el Registre de Donants de Medul·la Òssia (REDMO) de la Fundació Josep Carreras , compta amb més de 400.000 donants de medul·la òssia tipificats, i al voltant de 65.000 unitats de sang de cordó emmagatzemades. El REDMO està interconnectat amb la xarxa internacional de registres i, per tant, pot accedir als donants voluntaris i unitats de sang de cordó umbilical disponibles en qualsevol part del món.

Aquesta lluita sanitària es guanyarà amb la multitud de gestos voluntaris i de col·laboració ciutadana del nostre poble i aquests actes ens donaran més força com a societat per a tirar endavant.

Ànims i Endavant, que de segur que tot anirà bé. 

 

Gràfc facilitat per Ciutadans Cocentaina