El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cs Alcoi en desacord amb els pressupostos participatius: s'inclouen projectes que haurien de ser obligats per a l'Ajuntament

La egidora Rosa García en una entrevista per a ARAMULTIMÈDIA. Imatge d'arxiu

Ciutadans considera que es desvien partides pressupostàries que haurien d'estar incloses en el pressupost municipal, com actuacions ordinàries i obligatòries de l'Ajuntament, en lloc d'anar als pressupostos participatius i, per tant, delegades en els ciutadans. 
 

La regidora Rosa García lamenta que la millora de l'alberg caní, l'habilitació de més aparcaments o l'autobús al poliesportiu, depenguen de què ho demanen els ciutadans en els pressupostos participatius quan hauria de ser de funcionament ordinari per al govern. 

"Hi ha servicis que no poden dependre de si es voten o no en uns pressupostos participatius, ni que el seu finançament isca d'ells, sinó que el Govern municipal ha de garantir que es porten a terme". Rosa García es refereix a les propostes triades enguany, on, per a la regidora, hi ha algunes que haurien d'eixir directament del govern municipal i no esperar que ho demane la ciutadania

García fa referència a tres qüestions concretes. La millora de l'alberg caní, "és incomprensible que no siga obligació del govern". La recerca i habilitació de més aparcaments, que "es tracta d'un servici bàsic, la responsabilitat del qual ha de ser assumit per l'Ajuntament directament". I l'autobús vespertí al poliesportiu, "una demanda que la ciutadania ha fet per activa i per passiva a tots els grups polítics des de fa temps", explica Rosa García qui considera que "era evident que seria una de les iniciatives més votades".

Per a Ciutadans, el govern municipal està "desvirtuant la democràcia participativa", i consideren que s'estan desviant partides pressupostàries que haurien d'estar incloses en el pressupost municipal com actuacions ordinàries.