El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

CSIF denuncia que Correus realitze trasllats sense negociació prèvia

Oficina de Correus / Correus.es

Ara es farà el mateix amb els de Catral a Almoradí, Callosa d’Ensarria a La Nucia, i els de Cocentaina a Alcoi, d'aquest últim un total de 5 treballadors es voran afectats.

Correus ha sigut denunciat pel CSIF a causa de realitzar trasllat de personal d'una ciutat a altra sense cap negociació prèvia.

El sindicat CSIF denuncia que l'empresa Correus de la zona d'Alacant estiga traslladant personal de una punta a altra sense cap negociació previa i sense previ avis.

Segons Correus, considera que compta amb moltes oficines a la província en les quals la funció del director d'oficina és també la de cap de repartiment i amb la finalitat de diversificar el model de negoci pretenen que la persona responsable d'aqueixes comeses es dedique a un només d'ells.

El primer lloc de la província en el qual s'ha dut a terme aquest procés de trasllat ha sigut la comarca de la Marina Alta, on carters del Verger i Pedreguer van ser traslladats a Ondara. Ara es farà el mateix amb els de Catral a Almoradí, Callosa d’Ensarria a La Nucia, i els de Cocentaina a Alcoi, d'aquest últim un total de 5 treballadors es voran afectats.

Coneguem que a causa de les circumstàncies que ens trobem, s'ha duplicat el treball en allò que ens referim com paqueteria i enviament, i en el cas de no s'aconseguisca entregar abans de la data d'entrega, l'empresa sofreix una penalització. Ara bé, en paréixer, l'actitud de Correus ha sigut donar preferència a pagar una copiosa multa en lloc d'haver contractat a més personal per tal d'evitar aquests problemes. I ara, s'ha vist en la situació d'haver de fer contractes de reforç per a fer front a aquesta situació.

Aquesta saturació de treball està provocant que la carta ordinària no s'estiga repartint com hauria de fer-se de forma generalitzada en donar-se prioritat a la
paqueteria i a les notificacions, tenint en compte que cada carter pot portar de mitjana 80 enviaments dels considerats com registrats, és a dir, que requereixen recollir les dades del destinatari en el moment del seu lliurament.