El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cues als centres de salut d'Alcoi: Indignació i fred

Foto facilitada per un ciuadà./ AM
  • Malalts, tot i tindre cita prèvia, ha estat més d'una hora esperant en el carrer, amb molt de fred i envoltat d'altres malalts (majors i xiquets).

Cues als centres de salut d'Alcoi: Indignació i de vegades, mala educació. Ciutadans i ciutadanes i personal sanitari s'han adreçat a ARAMULTIMÈDIA per a contar i denunciar públicament la situació que viuen diàriament en la majoria de centres de salut d'Alcoi. Cues quilomètriques tot i tindre cita prèvia, temperatures sota zero al carrer i, de vegades, males paraules quan la cua arriba a la fi.

La imatge es repeteix cada dia i especialment quan comença la setmana. Cues de fins a una hora en el carrer per a accedir a un centre de salut; el més problemàtic, el de la Fàbrica.

Particulars i persones sanitaris s'han adreçat a ARAMULTIMÈDIA per a contar com viuen diàriament aquesta situació que, segons les dues parts, "no és culpa de ningú i de tots".

Un usuari de la Fàbrica, que ens ha facilitat la fotografia i que prefereix no dir el seu nom, assegura que, tot i tindre cita prèvia, ha estat més d'una hora esperant en el carrer, amb molt de fred i envoltat d'altres malalts (majors i xiquets). Acudia al centre de Salut a fer-se un test d'antigen.

Un altre ciutadà, ha estat una hora esperant en el centre de La Bassa (Zona Nord) per a ser atés. En aquest cas, l'assumpte és també preocupant, perquè hi ha hagut d'acudir a demanar cita prèvia perquè no li agafen el telèfon. Doble clua (per a demanar cita i en uns dies per a anar a eixa cita), i doble risc de contagi en estar en contacte amb altres persones.

Preocupació entre els sanitaris

Sanitaris consultats per AM que també volen mantenir almenys públicament la seua identitat, reconeixen que hi ha molta càrrega de faena i de nerviosisme entre el personal que atén a les persones. Estan desbordats, però també reconeixen falta total de coordinació i de planificació. "Si hi ha cita prèvia, s'ha de respectar i fer una cua i un apartat per a ells i no estar tots mesclats. No podem tindre a tantes persones en el carrer amb el fred que fa", assegura un dels infermers de l'àrea d'Alcoi.

Altres usuaris han relatat que els problemes no acaben en les cues, i que una vegada s'ha arribat "a la meta", alguns sanitaris paguen el nerviosisme amb ells. "He vist com parlaven malament a una persona que estava esperant una hora en el carrer i després l'han atesa malament i la faran tornar un altre dia".

Segons aquest veí d'Alcoi, i és una opinió personal, "molts obliden que són funcionaris públics que cobren dels nostres impostos. Estan cansats i estressats, però nosaltres malalts".