El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cultura i Benestar Social prenen part dels pressupostos participatius d'Alcoi 2018

Presentació de la campanya de pressupostos participatius a Alcoi / Ajuntament
La partida pressupostaria total és de 400.000 euros

Maria Baca, regidora de Participació, ha dit que aquest canvi respon a les "propostes detectades l'any passat". La partida total per als pressupostos participatius és de 400.000 euros. D'aquests, 320.000 euros aniran destinats a inversions. La novetat és que 80.000 euros podran ser destinats a programes de Cultura o Benestar Social

Alcoi tornarà a tindre pressupostos participatius per a 2018. La principal novetat per a aquest any és que es destina el 20% de la partida (80.000 euros) perquè la ciutadania faça propostes sobre activitats i programes en les àrees de Benestar Social i Cultura. Maria Baca, regidora de Participació, ha dit que aquest canvi respon a les "propostes detectades l'any passat". La partida total per als pressupostos participatius és de 400.000 euros. D'aquests, 320.000 euros aniran destinats a inversions.

L'Ajuntament d'Alcoi està preparant una campanya informativa perquè arribe a distints centres educatius, associacions i col·lectius de la ciutat amb 15 tallers. Baca ha destacat que els pressupostos participatius són "una eina pedagògica per a la ciutadania". El dissabte 30 de setembre a les 11 h s'ha organitzat a Àgora un taller participatiu obert a tothom. La regidora de participació ha aprofitat la roda de premsa per "animar a tota la ciutadania a què vinga perquè té l'oportunitat de donar a conéixer les seues propostes".

Després de rebre tota la informació, toca arreplegar les propostes del dijous 5 al diumenge 22 d'octubre. I com pots fer arribar la teua proposta? Doncs pots fer-ho per internet a la web alcoiparticipa.ajualcoi.org o presencialment a la Xarxa de Biblioteques Públiques, al Complex Esportiu Eduardo Latorre, al Servei d'Informació i Atenció al ciutadà (Registre), o al Departament de Participació Ciutadana (Carrer Major, 10). L'empresa encarregada de l'arreplegada de propostes serà Heterotopia, Centre d'estudis d'acció i participació.

En el moment en què arriben les propostes, tècnics i experts valoraran la viabilitat de cadascuna d'elles del dimecres 25 d'octubre al dimarts 10 de novembre. Les votacions es podran realitzar el 16 al 30 de novembre.

Projectes pendents d'edicions anteriors dels pressupostos

Alcoi ja té una llarga tradició de promoure com a "eina pedagògica" els pressupostos participatius. Maria Baca ha recordat quins projectes encara no estan finalitzats però "s'espera que s'executen abans que acabe 2017". Altres ja estan executant-se encara que no estan finalitzats.

Aquests són la il·luminació dels túnels de la Via Verda, els semàfors adaptats, fanals intel·ligents, biblioteca infantil, el carrer Sant Jaume o el carril bici.