El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cuquerella: "El Benigànim CF serà l'equip del poble tot i que a algú no li apanye"

José Enrique Cuquerella. Foto: Jesús Nadal (Benicadell Esportiu)
  • El Benigànim CF va començar la pretemporada anit a Montaverner
  • Hi ha molta indignació entre l'aficionat al futbol a Benigànim per la decisió de l'Ajuntament

Benigànim té un nou equip de futbol i el seu ajuntament no li dóna permís per a jugar en el camp Municipal. La història es remunta a fa dues temporades quan la UD. Benigànim va aconseguir ascendir a la Tercera divisió. Setmanes després de la fita, la junta directiva va presentar la dimissió perquè entenien que el consistori ganxut no estava donant suport moral a l'equip de futbol i al treball dels seus directius. Mesures com reduir la subvenció amb una quantia econòmica fins i tot inferior a la que havien percebut eixa temporada a Preferent quan anaven a militar a Tercera va ser un dels grans detonants de l'adéu del president José Enrique Cuquerella i tota la seua junta directiva. Setmanes després, l'Ajuntament va decidir donar continuïtat al projecte en Tercera però gestionat per l'empresa Soccer Inter-Action que va ser l'encarregada de confeccionar el planter. La suspensió de la competició i la decisió de la Federació d'anul·lar els descensos de categoria va salvar la vida a un UD. SIA Benigànim que es trobava en llocs de descens. Ara, la mateixa junta directiva que va dur a la glòria a la UD. Benigànim, amb José Enrique Cuquerella, com a president ha optat per crear el Benigànim CF, amb jugadors joves i del poble, entrenats per un entrenador de renom com Marcos Camacho. El problema? L'Ajuntament de Benigànim no els deixa jugar ni entrenar al Municipal de Benigànim, obligant a l'equip nouvingut a fixar la seu a Montaverner per a jugar i dur a terme les pertinents sessions preparatòries. ARAMULTIMEDIA ha entrevistat al president del Beniganim CF, José Enrique Cuquerella qui demana als dirigents polítics de la ciutat ganxuda una solució coherent.

Ascendiu a la UD. Benigànim a Tercera i poc després dimitiu en bloc. Què va passar?
L’Ajuntament no estava apreciant el que estàvem fent i donaven a entendre que nosaltres sobràvem i que el nostre cicle s'havia acabat. Decidirem dimitir perquè la situació era insostenible i vam fer una roda de premsa per a l'aficionat perquè saberen el motiu de per què abandonàvem el vaixell.

El motiu va ser desavinences econòmiques?
No era un tema econòmic perquè el president de la Federació Valenciana va vindre a vore un partit del Benigànim en promoció i quan va acabar l'encontre em va donar l'enhorabona i em va avançar en primícia que els equips de Tercera tindrien una subvenció de 35.000 euros la següent temporada. Jo, entre mi, vaig pensar que amb eixa quantitat no em feia falta res més. El que realment necessitava era el suport moral de l'Ajuntament perquè ells sols havien de complir amb la subvenció anual. Però al muntar a Tercera ens trobem en una situació en què el Consistori, a banda d'assegurar-nos que no ens assignarien cap quantia extra per muntar de categoria, a més ens diuen que no ens donarien ni la quantia que estàvem percebent en preferent. Era una manera d’invitar-nos a no seguir, entenien que estàvem de sobra. Davant això, el grup de persones que havíem treballat molt pel club ens sentíem enganyats.
 

Una temporada més tard decidiu crear el Benigànim CF.
Nosaltres continuàvem quedant perquè ens uneix una bona amistat. Hem fet sopars i dinars i en diverses ocasions vam parlar que una bona manera de matar l'afició, seria crear un equip en 2a Regional, amb futbolistes joves, del poble i fins i tot amb els que acaben d'edat juvenil i no tenen un equip on anar si no van a equips d'altres poblacions. I Pep Llopis, que té més moral que l'Alcoyano, va començar a menejar fils i hui podem dir que tenim el Benigànim CF donat d'alta en Federació tot i que a algú li pese.
 

Crear un nou club és més una decisió de poder, diria amb certa revenja o perquè el poble necessita identificar-se amb el club de tota la vida?
El poble de Benigànim necessita tindre un equip de futbol referent que ara no el té. Segons em diuen a mi, perquè jo no he tornat a anar al futbol, gent no en puja massa al Municipal. Nosaltres no hem creat un club nou per venjar-se de ningú sinó per donar una eixida a la gent jove que acaba del juvenil i ha d'anar-se'n a poblacions veïnes. A ben segur que amb més temps, hauríem fitxat més veterans.
 

I la presència de Marcos Camacho és el millor aval?
Tenim a un dels millors entrenadors no sols de Preferent si no jo diria que fins i tot de la Tercera divisió. Quan anàrem tres persones a parlar amb ell, ens va preguntar si estàvem els mateixos directius de sempre i va acceptar. El missatge que ens va transmetre ho diu tot: 'He estat en molts equips de Tercera i Preferent, però a Benigànim i amb esta directiva he estat encantat. No vinc ací pensant en diners sinó en un projecte creat per estes persones de la junta els quals intentaran fer-lo el millor possible'.
Per això, per damunt de les empreses crec en les persones i Marcos és un 10. Una nota extensible als jugadors. En Nadal vam fer un sopar, quan cadascú ja estava jugant en els seus nous clubs i van vindre quasi tots i els que no van vindre va ser per tindre altres sopars de les seus empreses. Això no està pagat en diners.
 

Arranca el Benigànim CF, però l'Ajuntament no us deixa jugar al Municipal i heu hagut d'emigrar a Montaverner. Difícil d'entendre?
Vull pensar que ho reconsideraran, però mentrestant tenim la seu a Montaverner. No s'enten que unes persones, contribuents i veïnes de Benigànim, formen un equip de futbol i no els deixen jugar al seu poble. He de deixar clar que a mi i a la meua directiva no ens molesta anar a Montaverner a jugar, però crec que l'aficionat no té per què desplaçar-se per veure l'equip de futbol de la seua població, perquè no sense cap tipus de dubte el Benigànim CF serà el conjunt del poble. Aleshores per què s'ha de prohibir a què una persona puga anar a peu al Municipal a veure el seu equip?
 

I per què us han denegat el permís a jugar al Municipal de Benigànim?
No ho sé. Cadascú s'ho pot imaginar. Pense que com ens ho vam deixar i ara tornem i com que tenen ganes de llevar-nos de damunt ara és com admetre que tornem a altra vegada. No s'han de mesclar les coses personals amb les esportives. Què la gent jutge el que vulga!

Però la documentació està presentada. Falta algun requisit?
Nosaltres ho tenim tot presentat. Fins i tot, recentment ens van demanar una documentació que havien de presentar en tan sols una setmana, un termini que ells sabien que no teníem temps material per a fer-ho i malgrat això, ho hem presentat perquè tenim amic s fins a l'infern. Doncs, a dia d'avui encara estem sense rebre cap mena de resposta. Clar, ara eixiran amb l'excusa del confinament i de la Covid. No em val.

El naixement del Benigànim CF és com tindre un segon fill, però no cal oblidar que la UD. Benigànim que ara competeix amb el nom de SIA-Benigànim també l'heu parit fet gran la mateixa junta d'ara. Si hi haguera possibilitat de recuperar les regnes de la UD. Benigànim, ho faríeu?
Per nosaltres no hi hauria cap problema. Nosaltres hem creat un club perquè no hi havia altra possibilitat de continuar amb les condicions que nosaltres volíem.