El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Curs de Creu Roja per aconseguir el títol de socorrista en piscines

Jordi Orts i Miguel Ángel Ferrándiz, de Creu Roja, presenten el curs juntament amb el regidor d'esports Alberto Belda;

El termini per a les inscripcions conclou aquest 28 de gener, i el curs comença el 2 de febrer. Són dos mòduls, un de primers auxilis i altre de socorrisme específic per a piscines. També deixa la porta oberta al socorrisme de platges, mòdul que es cursa en les assemblees que Creu Roja té en la costa.

 

Per a inscriure't en el curs de primers auxilis, clica ací. Per apuntar-te al de socorrista de piscina, ací.

 

 

El títol està certificat per l'EVES , l'Escola Valenciana d'Estudis de la Salut, i permetrà als que ho aconseguisquen presentar-se a la bossa de treball que l'Ajuntament traurà en estiu, i on es contracten vora 14 socorristes. Creu Roja també envia socorristes a piscines de molts municipis de les comarques. És un títol que quasi assegura faena en els mesos d'estiu.

Creu Roja Alcoi ofereix l'oportunitat de formar-se per a ser socorrista de piscines. El curs comença aquest 2 de febrer, i consta de dos mòduls, un de primers auxilis i un altre específic de socorrista en el medi aquàtic i piscines.

Per al primer curs cal tindre un mínim de 16 anys. Consta de 40 hores, de les quals 25 són teòriques i 15 pràctiques. Miquel Ángel Ferrándiz, responsable d'emergències de Creu Roja, explica que aposten per la part pràctica amb "maniobres amb maniquins, immobilitzacions, RCP... Hi ha molts cursos en línia que no tenen aquesta part pràctica". Aquest curs té un preu de 105 euros, i s'allargarà tres caps de setmana des d'aquest 2 de febrer. Tota la informació i la preinscripció es poden fer des d'aquest enllaç. Atenció perquè les places són limitades i accediran al curs 20 persones.

I després, el 2 de març, comença el segon curs, ja específic per a socorristes en piscina. En aquest cas el curs té una durada de 60 hores, de les quals 45 són pràctiques. En aquest cas la part pràctica és encara més important. Com explica Jordi Orts, responsable de formació en Creu Roja, es voran "tècniques de natació, i tècniques per arribar a la víctima que està ofegant-se sense que el socorrista es canse, sense patir fatiga, i sense empitjorar la situació". Per a accedir al curs, cal tindre 18 anys o complir-los enguany, i haver superat el primer curs de primers auxilis o tindre el títol corresponent. S'ofereixen tan sols 15 places, així que també cal superar una prova prèvia de selecció amb diversos exercicis en la piscina. Aquest curs té un preu 230 euros i s'allargarà cinc caps de setmana. Més informació i inscripcions en aquest enllaç

Després de cadascun dels cursos hi haurà una prova teòrica i altra pràctica que cal superar per a tindre el títol de socorrista, emés per Creu Roja i certificat per l'EVES, L'Escola Valenciana d'Estudis de la Salut. Amb aquest títol es podrà accedir a la bossa de treball que obrirà l'Ajuntament (l'any passat es contractaren 14 socorristes), accedir a les ofertes de les piscines municipals de molts municipis, o fins i tot ser socorrista en una piscina privada. A més a més, el curs acaba en temps suficient per a poder fer també els cursos que Creu Roja fa a les assemblees que té en la costa, i que permet accedir al títol de socorrista en platges.