El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Curs de percussió únic a Alcoi amb Ignasi Domènech i Sergi Sempere

D'esquerra a dreta: Alfonso Yépez 'Chipi', president de la Unió Musical; el percussionista Ignaso Domènech; el regidor de cultura Raül Llopis; el percussionista Sergi Sempere; Iñaki Lecumberri. director de la banda; i Aranza Pascual, membre de la Junta Directiva de la Unió Musical/AM
A més del curs, s'oferiran dos concerts especials a Alcoi, un del duo i l'altre amb tota la banda de la Unió Musical i els alumnes del curs

Els dos joves percussionistes s'han format en la Unió Musical d'Alcoi i ara triomfen un a Suïssa i l'altre a l'Orquestra del Palau de les Arts. Fan una parada en la seua atapeïda agenda per oferir un curs de tres dies a Alcoi, que conclourà amb un concert amb més de 60 músics a l'aire lliure, i on s'estrenarà una peça d'Alfonso Yépez, director de la Unió Musical. Però hi ha més. Sergi i Ignasi també oferiran un concert en solitari per aquells que vulguen gaudir del bon percussió.

Ignasi Domènech és percussionista de l'Orquestra de la Comunitat Valenciana al Palau de les Arts Reina Sofia; i Sergi Sempere és timbaler i percussionista solista a l'Orquestra de Cambra de Ginebra, a Suïssa. Tots dos són alcoians i s'han format a l'escola de la Unió Musical d'Alcoi abans d'anar a Saragossa a continuar amb els estudis universitaris. Ara són percussionistes reconeguts a tota Europa, i aprofiten una parada d'assajos i faena per tornar a Alcoi i oferir una oportunitat única d'aprendre amb ells.

El curs tindrà lloc del 19 al 21 de juliol a les instal·lacions de la Unió Musical, i les inscripcions o més informació es pot demanar en el correu de la Unió Musical. És per a un màxim de 20 persones perquè els professors volen adaptar-se a les necessitats de cadascun dels estudiants.

Però el curs no és l'únic que ens ofereixen Ignasi i Sergi, sinó que a més a més podrem gaudir de dos concerts únics i especials. El primer tindrà lloc el 19 de juliol, a les 20,30 hores al Centre Cultural Mario Silvestre, i serà un concert d'Ignasi Domènech i Sergi Sempere com a duo, una ocasió per a descobrir el seu talent, i un concert en el qual han posat moltes ganes per què com diu Ignasi, "sempre hem parlat i ens apetia molt tocar junts, un programa que ens apetisca de veritat, i enguany s'ha donat tot: la situació i les ganes".

I el segon concert serà dissabte 21 de juliol, a les 20 hores a la plaça de Ferrandis i Carbonell. També un concert molt especial amb la participació dels alumnes del curs, però també de tota la banda de la Unió Musical, que estrenarà una peça feta per l'ocasió pel president de la banda, Alfonso Yépez "Chipi". Més de 60 persones que ens oferiran música en exclusiva i a l'aire lliure en Alcoi.

Des de la Unió Musical d'Alcoi, Aranza Pascual, membre de la junta directiva, explica que volen "apropar al poble d'Alcoi la música simfònica de banda", i agraeix la col·laboració de la Colla de Dolçainers la Degollà i de l'Orquestra Simfònica d'Alcoi.