El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El curs 'Divulgar Ciència en el segle XXI' rep menció d'honor al programa 'Ciència en Acció'

Públic entrant al Calderón / AM

L'entrega del premi serà el dia 6 d'octubre al Teatre Calderón d'Alcoi, en la categoria 'Treballs de Divulgació Científica. Premsa, Ràdio i Televisió'.

'Divulgar la Ciència en el Segle XXI' és una iniciativa creada per Isabel Abril, catedràtica de Física Aplicada de la Universitat d’Alacant, Nicolás Cuenca, catedràtic de Biologia Cel·lular de la universitat d’Alacant, Rafael García Molina, catedràtic de Física Aplicada de la Universitat de Múrcia, i Mercedes Pastor, catedràtica de Química Inorgànica de la Universitat d’Alacant.

Aquest projecte ja fa 7 anys que està en funcionament, això si, ara se li ha de sumar un mèrit més, el fet de guanyar un premi a la categoria 'Treballs de Divulgació Científica. Premsa, Ràdio i Televisió', i que serà entregat el 6 d'octubre al Teatre Calderón d'Alcoi. Aquesta categoria es troba dins del programa 'Ciència en Acció', iniciativa del Consell Superior d’Investigacions Científiques, la Fundació Lilly, la Fundació Princesa de Girona, l’Institut de Ciències Matemàtiques, la Reial Societat Espanyola de Física, la Reial Societat Espanyola de Química, la Societat Espanyola d’Astronomia, la Societat Geològica d’Espanya i la Universitat Nacional d’Educació a Distància.

Ara bé, el curs 'Divulgar la Ciència en el Segle XXI' té com a objectiu principal la transmissió de coneixement i informació dins del món científic però amb diferents formes d'explicar-ho i diferents punts de vista.

Aquest any els principals temes del curs giraran al voltant de la nanotecnologia, les teories de Darwin, la matèria fosca, la divulgació científica a través de la ràdio i les qüestions relatives a l’alimentació, entre altres qüestions. I es realitzara el 4 i 5 de setembre a la sala d’actes Alfredo Orts de l’edifici d’Òptica de la Universitat d’Alacant.