El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

David Abad (Compromís): "El centre és necessari i prioritari; la Ciutat Esportiva de l'Alcoyano, no"

Un moment del ple de març a Alcoi/AM
El ple ha aprovat per via d'urgència una modificació de crèdit per demanar un préstec en què s'inclouen 650.000 euros per a la Ciutat Esportiva del Alcoyano

Compromís Alcoi proposa que els 650.000 euros que es destinaran a la primera fase de la Ciutat Esportiva del Alcoyano es dediquen en polítiques de revitalització del centre. El portaveu de Compromís David Abad considera que el nou camp de l'Alcoyano és necessari però no prioritari, i per això ha votat en contra de la modificació de crèdit que ess'ha aprovat en el ple de març per via d'urgència. És la primera oposició de Compromís a un canvi en els pressupostos, després de donar el vot de confiança a l'equip de govern quan s'aprovaren en novembre.

El ple d'Alcoi ha aprovat per via d'urgència una modificació de crèdit per demanar un nou préstec als bancs d'1,2 milions d'euros, dels quals 650.000 euros es destinaran a la primera fase de la Ciutat Esportiva del Alcoyano. La qüestió ha entrat per via d'urgència al ple amb els únics vots de PSOE i Ciutadans, ja que la resta de grups consideraven que es podia estudiar amb més deteniment la qüestió.

Però una vegada acceptada la urgència, ha vingut el debat. Compromís, que en el seu moment va donar el seu vistiplau als pressupostos municipals, ha trobat un primer entrebanc: no entén la urgència per atorgar aquests 650.000 euros a la Ciutat Esportiva del Alcoyano. "Entenem que les modificacions de crèdit es fan sobre la marxa, però la Ciutat Esportiva del Alcoyano ja se sabia, no és un tema sobrevingut", explica David Abad, portaveu de Comrpomís, qui assegura que consideren el nou camp de l'Alcoyano "necessari, però no urgent. Aquests 650.000 euros es podrien dedicar a fer subvencions a propietaris de locals en el centre perquè els pogueren adequar i obrir comerços, això sí que ho considere prioritari i necessari".

Finalment la modificació de crèdit s'ha aprovat amb els vots a favor de PSOE, Ciutadans i Partit Popular. Compromís ha votat en contra i Guanyar s'ha abstingut en considerar que el projecte s'hauria de deixar damunt la taula i treballar més.

El Partit Popular sí que ha votat a favor d'aquesta modificació, però prèviament ja ha mostrat el seu malestar amb els pressupostos d'enguany, en considerar que el consistori no té "un pla i un full de ruta". Tot arran una bateria de preguntes que el regidor popular Edu Tormo ha fet sobre la situació de diferents projectes inclosos als pressupostos. Així, el regidor socialista Jordi Martínez ha explicat, de manera breu, que per a la reurbanització d'Entença hi ha previst un mes de participació ciutadana i tres més per a redactar el projecte. També per al projecte del pont de Serelles es preveuen 4 mesos de redacció. Pel que fa als accessos al Santiago Payá, Jordi Martínez ha dit que estan a espera de saber si la conselleria col·laborarà en l'execució. El regidor popular Edu Tormo ha demanat "més transparència i concreció a les comissions informatives".