El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

Cau un altre edifici al centre. Els bomers busquen entre les restes a una de les inquilines

Cau un altre edifici al centre. Els bomers busquen entre les restes a una de les inquilines

Poc abans de les 10 del matí un edifici ha patit un despreniment al centre d'Alcoi, en els números 8 i 10 del carrer Sant Agustí. Els bombers han iniciat els treballs per localitzar una dona que es pensa que podia estar en l'immoble en el moment de l'ensulsiada.

Més informació

Cau un altre edifici al centre. Els bomers busquen entre les restes a una de les inquilines

De L'Orxa a Castalla: l'itinerari cicloturístic europeu passarà per les nostres comarques

Ciclistes per Europa, imatge d'EuroVelo

8 municipis de les nostres comarques formen part d'aquesta ruta que intenta potenciar el turisme en bicicleta per Europa. La Generalitat invertirà en els pròxims 10 anys més de 6 milions d'euros per adequar totes les rutes ciclistes valencianes que formen part d'aquesta ruta europea.

La conselleria d'Obres Públiques treballa perquè la Comunitat Valenciana estiga inclosa en EuroVelo, una xarxa d'itineraris cicloturístics per tota Europa. S'han inclòs un total de 217 quilòmetres per a recòrrer en bici per tota la província, part per les comarques de l'Alcoià i el Comtat. Aquest tram forma part de la ruta 8 d'EuroVelo, que comença en Atenes i acaba en Cadis, amb quasi 6.000 quilòmetres per 11 països diferents.

Segons el traçat proposat per la conselleria de territori i que Eurovelo arreplega, el recorregut per les nostres comarques començarà en L'Orxa i suposarà part de l'etapa 6 i l'etapa 7. L'etapa 6 comença en Gandía, i acaba en Muro després de passar per L'Orxa, Beniarrés i Gaianes. En l'etapa 7 es passarà per Cocentaina, Alcoi, Ibi i Castalla. Des d'aquest últim municipi eixirà l'etapa 8, que baixa per Tibi i Agost fins a arribar a Alacant. L'itinerari continua per Elx i el Baix Segura fins a connectar amb Múrcia.

Mapa de la ruta 8 d'EuroVelo, que passa per les nostres comarques

Carlos Domingo, director general d'Obres Públiques, transport i mobilitat assegura que la ruta triada és una "representativa mostra de la diversitat cultural i paisatgística de la Comunitat Valenciana", on es podrà gaudir per exemple de l'Albufera de Gaianes o els parcs de la Serra de Mariola. "És una oportunitat pels municipis per on passa, perquè serà un focus d'atracció d'aquest tipus de turisme que donarà a conéixer el nostre territori". L'itinerari en tota la Comunitat Valenciana recorre un total de 500 quilòmetres per 78 municipis, on viuen en total vora 2,4 milions de persones.

Però per a fer-lo realitat, cal una important inversió per part de la Generalitat, perquè no tots els trams de la ruta són operatius o transitables amb totes les garanties. Així, perquè estiga tot en marxa el 2020, la Generalitat preveu invertir 4,7 milions d'euros; i altres 6,2 milions d'euros en els 10 anys següents fins al 2030. Tot en obres per a millorar la qualitat de l'itinerari.

EuroVelo és un projecte gestionat per la Federació Europea de Ciclistes, que aposten per una única xarxa ciclista europea. Actualment compten amb més de 45.000 quilòmetres operatius, i un total de 70.000 quilòmetres de recorregut total.