El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

De nou, i ja són 3 dies consecutius, cap mort a les comarques amb coronavirus

Passem de 37 nous contagis la setmana d'abans de l'eixida dels xiquets, a 53 nous contagis els últims 7 dies. Les xifres són desiguals en les comarques veïnes: al departament de Sant Joan, que fita en nosaltres en Xixona, s'han triplicat els contagis. La Marina Baixa els manté exactament igual. I Xàtiva-Ontinyent els ha reduït a la meitat. 
 

Tan sols sumem 1 nou cas positiu, i en els tres primers dies de maig no hem perdut cap persona. Però no cal abaixar la guàrdia perquè hem incrementat els nous contagis en l'última setmana, respecte a l'anterior.

Les dades actualitzades de la incidència del coronavirus a les nostres comarques, i que fan referència al diumenge 3 de maig, ens porten bones notícies. No sumem cap mort, i ja són 3 dies consecutius. Així, en maig no hem perdut encara cap persona pel virus. 

Sí que sumem un únic cas positiu, i ja en tenim 471. L'única mort registrada a la província d'Alacant correspon al departament de Sant Joan d'Alacant.

 

No cal abaixar la guàrdia

Després d'una setmana amb eixides de xiquets, els nous contagis a les nostres comarques han crescut respecte a les dos setmanes anteriors. Fa tres setmanes que tenim dades, i en la primera setmana, la més restrictiva, es produïren 19 nous contagis en 7 dies. La segona setmana, quan iniciaren el treball algunes empreses, els nous contagis foren 37. En l'última setmana, amb xiquets ja en els carrers, els nous contagis han sigut 53. Caldrà vore els pròxims 7 dies quin és el ritme de nous contagis. 

Però el creixement no és exagerat si veiem altres departaments de salut, on les xifres són molt dispars. Per exemple, a Sant Joan d'Alacant, els nous contagis l'última setmana s'han triplicat respecte a la setmana anterior (de 36 a 91). Per contra, Marina Baixa ha mantingut exactament el mateix ritme de contagiats (23 cada setmana), o el departament de Xàtiva-Ontinyent fins i tot l'ha reduït a la meitat (de 43 a 24), tenint menys nous contagis amb xiquets en el carrer.