El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

De nou, increment lleuger de casos però una nova mort amb coronavirus

La Serella. imatge d'Alberto Cortés

Segons l'actualització feta per la conselleria de Sanitat aquest 9 d'octubre, el departament de salut de l'àrea d'Alcoi té 900 casos confirmats per PCR, dels quals 116 són de l'última quinzena. Incrementem les morts en una, i ja hem perdut 121 persones des de l'inici de la pandèmia. 

Mantenim el degoteig de morts, amb una nova pèrdua a Banyeres de Mariola. Però mantenim increments molt lleugers de casos, amb tan sols 24 nous positius detectats els últims dies a totes les comarques. Com detectem ara prou menys casos que a finals de setembre, també estem reduint la incidència en els últims 14 dies. 

La tendència en octubre, de moment, és molt positiva, amb menys casos nous detectats que en el mateix període de setembre. Segons l'actualització de xifres oficials oferides aquest 9 d'octubre, i que fan referència a les arreplegades de dilluns a dimecres, les nostres comarques tan sols sumen 24 nous casos de coronavirus. En el que portem de mes, hem sumat vora 70 nous casos, quan la primera setmana de setembre vam sumar un centenar. Per municipis, els nous casos són 8 d'Alcoi, 7 de Muro, 3 a Banyeres i Castalla, 2 a Cocentaina i 1 a Ibi.

I com sumem menys casos que fa quinze dies, reduïm la incidència acumulada en aquest període, i passem de 137 casos a 116 casos detectats per PCR en l'última quinzena. Açò suposa 85 casos per cada 100.000 habitants en les nostres comarques. 

Si prenen aquesta xifra com a referència, els casos detectats per PCR en els últims 14 dies per cada 100.000 habitants (i tenint en compte que cap municipi de les comarques supera aquesta població), els municipis que presenten índexs més alts són Castalla, Muro i Banyeres, entre 170 i 200 casos per cada 100.000 habitants. Tot i ser els índexs més alts, encara estan lluny dels 500 casos per 100.000 habitants, límit previst en les últimes mesures acordades. Alcoi, per exemple, té 55 casos per cada 100.000 habitants, i Cocentaina 17 casos.

Podem dir que, a curt termini, la progressió de la pandèmia a les nostres comarques està controlada. Segons fonts pròpies, la situació a l'hospital comarcal és bona, amb pocs ingressos en planta i cap persona en estat greu en l'UCI (informació actualitzada a 8 d'octubre). Però el dubte encara està en la repercussió a llarg termini, amb seqüeles, o morts. Hem estat tranquils en tot l'estiu, però des de finals de setembre hem perdut 4 persones que tenien coronavirus. L'última mort correspon a Banyeres de Mariola