El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Decepció i reflexió en Compromís Alcoi, que perd un regidor

Cares llargues i de reflexió entre els membres de Compromís en conéixer els resultats dels comicis locals que els fan perdre una de les tres regidories que tenien. Elisa Guillem i Màrius Ivorra ocuparan eixes carteres durant els pròxims quatre anys.

La decepció ha estat evident tot i ser el tercer partit més votat d'Alcoi, però amb molt poca distància amb Podem, Ciutadans i Guanyar. Precisament l'atomització del vot d'esquerres ha estat, per a Màrius Ivorra, una de les causes de la caiguda de vots; especialment si es compara amb els recents comicis autonòmics on la formació de Mónica Oltra va obtindre 6000 vots.

S'enceta ara una etapa de reflexió en Compromís Alcoi que manté una tendència a la baixa des de fa 8 anys, quan va aconseguir el sostre de regidories, amb 5, i va formar part del govern del canvi. En 2015 es quedaren amb 3, i enguany, amb 2.

Segons Ivorra, el fet que les eleccions nacionals i autonòmiques no coincidiren amb les locals, també els ha pogut perjudicar. En qualsevol cas, ha dit que, "continuaran treballant per Alcoi amb el paper que la ciutadania els vulga donar".

Màrius Ivorra i Elisa Guillem seran el i la regidora de Compromís els pròxims 4 anys.