El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Decretat dos dies de dol a Alcoi per la mort d'Isabel-Clara SImó

Filla predilecta de la ciutat i medalla d'Or des de l'any 2013.

Continuen les mostres de condol i les reaccions a la mort d'Isabel-Clara Simó, i l'Ajuntament ha decretat 2 dies de dol oficial.

L'alcalde Toni Francés ha volgut recordar la figura d'Isabel-Clara SImó, nomenada Filla Predilecta i medalla d'Or de la ciutat el 2013. "L'escut d'Alcoi en la medalla de filla predilecta representa la ciutat que va ser el seu bressol. Isabel-Clara Simó sempre el va portar ben visible i ben alt, i el va fer senyera per allà on va anar, perquè Alcoi sempre l'ha acompanyada, i perquè els alcoians sentim que allò que ella ha aconseguit, tants premis i distincions, tants guardons i reconeixements, també són en part alegries per als alcoians i les alcoianes".

Toni Francés assegura que Isabel-Clara Simó no sols era escriptora, sinó també una icona cultural i feminista, figura estimada en la nostra ciutat. "Isabel ens ha retratat i estimat a través de les seues obres i els alcoians l'hem llegit i admirat, títols que ens toquen de prop com 'Alcoi, Nova York', 'Júlia' o altres reconegudes novel·les, moltes d'elles en defensa de la dona i la infància, han fet que molts alcoians se senten, amb ella, profundament orgullosos de la seua llengua, la seua cultura i la seua terra. Isabel ha portat el nom d'Alcoi per allà on ha anat, sent una de les millors ambaixadores que podia tindre la nostra ciutat, la seua fabulosa trajectòria ha contribuït a engrandir encara més la cultura alcoiana, a projectar més enllà de les muntanyes que ens volten la vàlua artística dels creadors d'aquesta ciutat. Isabel ha estat una persona que sempre ha fet una defensa activa dels valors de la pau i el feminisme, lluitant sempre per la igualtat entre dones i homes".