El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Definitivament tancades les tres botigues d'Inditex a Alcoi

Lefties, aquest 28 de gener.

CCOO lamenta que Inditex no haja pensat en alternatives per a mantindre la presència a les comarques

Lefties, a la Rosaleda, ha sigut l'última en tancar les portes aquesta mateixa setmana. Des de CCOO insisteixen que l'acord nacional no és bo per a les treballadores d'Alcoi i lamenten que l'empresa no propose alternatives per mantindre la presència a les comarques.

El tancament de les botigues d'Inditex estava anunciat per al 31 de gener, però els tres establiments d'Alcoi han tancat ja al públic. La primera a fer-ho ha sigut Massimo Dutti al centre comercial fa ja dos setmanes; després Zara a principis d'aquesta setmana; i finalment Lefties a la Rosaleda ahir mateix. En els dos primers casos els locals eren de lloguer, però el de Lefties és de propietat d'Inditex i no ha transcendit l'ús que pretén donar-li ara.

Les botigues han tancat al públic, però el personal continua de moment treballant per tal de buidar la tenda. Des de Comissions Obreres expliquen que no tenen constància de cap treballadora que, de moment, haja acceptat les propostes de mobilitat que ha fet Inditex, les més properes a Alacant o Oriola.

Manuela Pascual, secretària general de CCOO a les comarques centrals, explica que l'acord subscrit en l'àmbit nacional "en termes generals pot ser bo per a una capital, on les recol·locacions són més assumibles: hi ha més tendes del grup o més facilitat de mobilitat. Però no a Alcoi, on les vacants no estan a prop i a més les condicions les posen ells, no les que tu tenies". Pascual explica que "el que volia CCOO és que s'haguera rescatat alguna botiga, o que tinguen alguna alternativa per als nostres municipis, com un centre logístic, però no tenen cap alternativa".

Inditex va arribar a tindre 7 botigues a Alcoi de les quals queden obertes 3: Pull&Bear i Oisho al Centre Comercial, i Stradivarius a l'Alameda. Fa temps va tancar Bershka, i ara Zara, Massimo Dutti i Lefties.