El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Deixar residus en la via pública motiva nou sancions

L’abandó de residus a la via pública és un incompliment de l’ordenança municipal i ha suposat a l’Ajuntament d’Alcoi quasi 7.000€ en neteja.

La regidoria de Transició Ecològica demana a la població que faça foto quan observe l'incompliment de l'ordenança municipal i envie la queixa a la mateixa regidoria o a la Policia Local.

L’abandó de residus a la via pública és un incompliment de l’ordenança municipal i ha suposat a l’Ajuntament d’Alcoi quasi 7.000€ en neteja. Per aquesta raó, el consistori va aprovar ahir un total de nou sancions.

En concret hi ha 6 sancions (de 751€) per abandonar les restes d'una foguera al carrer. Segons es detalla en l'acta de denúncia, les persones denunciades van ser informades anteriorment que no es pot realitzar foc en la via pública i tampoc deixar, tirar o abandonar residus. No obstant això, en reiterar els actes objecte d'avís, la Policia Local va tramitar la corresponent acta de denúncia, en la qual s'indica que van accedir a apagar el foc, però no a netejar les restes de la foguera el que suposa una infracció greu tal com es determina en l'apartat c) de l'article 66. Infraccions greus: “Abocar incontroladament fora dels contenidors habilitats per a aquesta finalitat, sempre que no constituïsca un risc greu per a les persones o els seus béns, els recursos naturals o el medi ambient”.

Així mateix s'han interposat dues sancions per tirar botelles de cristall i líquids en la via pública de cent euros de multa cadascuna. En concret aquest fet suposa una infracció qualificada de LLEU sobre la base de l'article 12.5 de l'Ordenança Municipal d'Higiene Urbana: “Queda prohibit tirar a la via pública o espais públics qualsevol deixalla de la naturalesa que siga”.

Finalment l'última sanció va ser a una empresa propietària d'un camió que va tindre una gran pèrdua d'oli de l'hidràulic. La presència del líquid lliscant en la calçada va provocar diversos accidents en el recorregut realitzat pel camió, principalment de vehicles de dues rodes i vianants, sent necessària la intervenció urgent de Bombers, operaris d'FCC i treballadors de la brigada de jardins de l'Ajuntament d'Alcoi. Per Aquest motiu se li ha imposat una sanció de 1501 euros de multa, per la comissió d'una infracció qualificada com a MOLT GREU sobre la base de l'article 11.3 de l'Ordenança Municipal d'Higiene Urbana: “Es prohibeix tirar qualsevol classe de residu des de vehicles, ja siga en marxa o aturats”. A més se li han repercutit les despeses de neteja a l'empresa propietària del vehicle que ascendeixen a 744,54 € tal com estableix l'Ordenança Municipal d'Higiene Urbana.

El regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre, ha recordat que “És important que quan vegem a alguna persona depositar objectes fora dels contenidors intentem fer una foto i l'enviem al Departament de Transició Ecològica perquè tramite la denúncia o directament es telefone a la Policia Local. Recordem que existeix un servei de recollida de voluminosos que és completament gratuït i va a la porta de cada domicili. També recordar que a vegades tenim illes de contenidors molt a prop unes d’altres i per tant si una illa està plena, podem acostar-se a l'illa més pròxima, i d'aquesta manera evitarem bosses fora i brutícia al voltant dels contenidors”.