El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Demanen l'elaboració d'un pla comarcal per a eliminar abocadors incontrolats

Abocador il·legal identificat a la Font de la Salut (Foto d'arxiu).

La proposta serà presentada al Ple del dilluns 4 de novembre amb l'objectiu d'"acabar a mitjà termini amb un dels problemes ambientals de la ciutat", en paraules del portaveu del PP, Quique Ruiz.

El Partit Popular vol que el govern municipal d'Alcoi elabore un pla d'eliminació d'abocadors incontrolats de residus, que puga ser pensat també en clau comarcal amb ajuda de la Mancomunitat de l'Alcoià-Comtat. Segons els populars, el pla hauria de definir un inventari de tots els abocadors, així com un calendari amb pressupost anual per a la seua neteja i clausura.

La proposta serà presentada al Ple del dilluns 4 de novembre amb l'objectiu d'"acabar a mitjà termini amb un dels problemes ambientals de la ciutat", en paraules del portaveu del PP, Quique Ruiz. La formació vol que la proposta es complete amb el desenvolupament de campanyes de foment de l'ús de l'ecoparc.

L'edil subratlla que un municipi com Alcoi, amb el 70% del terme protegit, "no pot permetre's el luxe de mantindre aquestes taques en el seu territori", i és que asseguren que la major part dels abocadors incontrolats estan en els llits dels rius, en polígons industrials i en àrees agrícoles.

El portaveu del PP valora els treballs puntuals que l'Ajuntament d'Alcoi ja desenvolupa per a eliminar abocaments incontrolats. La regidoria de Medi Ambient ha actuat en els últims mesos en huit zones de la ciutat, segons ha informat el Govern. En algunes de les zones va arribar a extraure un volum de dos metres cúbics. Ruiz considera que "aquestes accions han de tindre una continuïtat, una programació i un pressupost assignat a través d'un pla".