El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'oposició demana que es revisen els plans contra incendis de Mariola i Font Roja

Paratge de la Font Roja.

Els populars asseguren que el document actual data de 2006 i "urgeixen una solució per als pròxims deu anys".

El Partit Popular d'Alcoi presentarà en el primer ple de 2020 una moció perquè l'Ajuntament d'Alcoi inste al Consell de la Generalitat a revisar els plans de prevenció d'incendis dels parcs naturals de la Font Roja i la Serra de Mariola. Afegeixen que aquests plans es troben caducats des de fa tres anys.

Els populars asseguren que els plans contra incendis per als dos parcs naturals van ser aprovats en 2006. La vigència de les diferents actuacions era de 10 anys, com subratlla el regidor Kiko Cantó. Transcorregut aquest període, segons assenyalen els mateixos plans, la Generalitat havia de "procedir a la seua revisió, analitzant l'acceptació i l'efectivitat de les mesures proposades, així com realitzant les noves propostes necessàries, d'acord amb els nous reptes".

En la moció, el PP reclama la revisió de la programació temporal i econòmica perquè els plans continuen vigents durant altres 10 anys. "La part de major envergadura i dificultat en l'elaboració dels plans es va realitzar en 2006. Ara cal actualitzar-los per a garantir la preservació dels principals espais naturals de L'Alcoià i El Comtat", conclou Cantó.