El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP demana reconeixements per als negocis centenaris d'Alcoi

Farmacia el Campanar, fundada en el segle XVIII.

El PP presenta la petició a través d'un prec en el Ple municipal del pròxim divendres.

El Partit Popular ha proposat al govern local la creació d'un reconeixement per a totes aquelles empreses d'Alcoi que hagen superat els 100 anys d'existència. L'objectiu, asseguren, és valorar i concedir visibilitat a la "dedicació i esforç" dels negocis més longeus de la ciutat.

"Els negocis i empreses amb una dilatada trajectòria temporal formen part de la història de la ciutat i són un exemple de constància, treball i esforç", assenyala la regidora Lirios García. La regidora reivindica la creació d'aquest premi com a via per a "reforçar el suport de l'Ajuntament a les nostres empreses". La proposta ha sigut presentada prèviament a les associacions comercials, a la Federació d'Empresaris de L'Alcoià i El Comtat i a la Cambra de Comerç. García considera que "en un entorn en el qual el nou queda obsolet immediatament és tot un repte mantenir oberta una empresa durant diverses generacions".

D'altra banda la recorda que en el cas concret dels comerços, diferents plans municipals advoquen per aquesta mena de mesures. El Pla de Modernització Comercial recull una partida assignada per a la realització d'un inventari de comerços històrics. En la mateixa línia, l'Estratègia de reactivació econòmica del Centre marca com a fortalesa del comerç "la seua originalitat, sabor tradicional i singularitat".