El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Germán Llorca-Abad ,

Germán Llorca-Abad 

Demòcrates

Les imatges van ser molt comentades en el seu moment. La Cancellera Angela Merkel, durant un acte de la CDU, es va negar a que la bandera alemanya fó…

Les imatges van ser molt comentades en el seu moment. La Cancellera Angela Merkel, durant un acte de la CDU, es va negar a que la bandera alemanya fóra utilitzada com un símbol partidista per un dels seus membres. Desconec quins són els límits legals que s’imposen en Alemanya sobre els usos que pot tindre la bandera, però ja el simbolisme d’este acte és important en ell mateix.

I NO, no vull parlar de banderes. Vull parlar de democràcia, de diferents classes de demòcrates, i de la diferent percepció que tenim de certs aspectes polítics respecte a allò què emana de l’anècdota que acabe de contar. Està clar que el passat d’Alemanya i el feixisme és molt particular. I no és una qüestió menor. I per això, per la negació de l’holocaust jueu i l’apologia del nazisme, a un alemany li poden arribar a caure 5 anys de presó. I alçar el braç a la romana en el carrer pot comportar una multa important, inclús si qui ho fa és policia. Aneu pillant per on vaig... tat?

Hem assistit a una setmana particularment penosa en el nostre país respecte als "nostres nazis". Els de casa. A eixos que popularment i col·loquialment anomenem "fatxes". I és que els fatxes d’este país estan que se n’ixen. I ho estan, perquè a diferència d’Alemanya ens costen d’identificar. Qui trobe les 10 diferències entre el comportament parlamentari de VOX i el del PP al llarg de les sessions dels últims dies, tindrà premi. Perquè el que passa, a diferència d’Alemanya, és que ací tractem als fatxes com si foren persones normals.

I jo estic "cansaet". Estic ben cansat, per damunt de totes les coses, que l’esquerra benpensat i bonista d’este país s’afanye sempre en "corregir les faltes de forma". Què lleig és dir-li a un fatxa el que és! Què lleig és posar-li nom! I més, si eres un dels vicepresidents del Govern... No, no és lleig. És fer el que ningú en este país és capaç de fer. Denunciar que VOX i PP no tenen clar què és ni què van suposar el franquisme i la dictadura (la nostra particular història de 40 anys amb el feixisme). I a diferència d’Alemanya, ací els fatxes ixen al carrer, alçant el braç a la romana, abraçant-se amb la policia i mostrant simbologia anticonstitucional*... IÈÈÈ; i no passa res; perquè el problema és que per a la maquinària equidistanciadora del país, resulta que ser fatxa és ser constitucionalista (quan haurien de ser coses diametralment oposades).

I no senyores i senyors. No és una qüestió de criticar d’una forma generalitzada les ideologies de dretes. La senyora Merkel no pot ser més de dretes. Però MAI, en la p**. vida, la voreu ser ambigua sobre el tema. Perquè eixa és la diferència entre ser una demòcrata de veritat i un fatxa-cuñao espanyol. 

SALUT i ÀNIMS (!)

Germán Llorca-Abad 

* no, la bandera republicana no és igual que la del pardal.