El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

L'Alcoyano perd el Trofeu Ciutat d'Alcoi davant el Castelló per la mínima (1-2)

L'Alcoyano perd el Trofeu Ciutat d'Alcoi davant el Castelló per la mínima (1-2)

El Deportivo no ha pogut amb el Castelló de Segona B. El gol de penal de Jony Ñíguez no ha sigut suficient per a emportar-se el XLI Trofeu Ciutat d'Alcoi. El resultat final ha sigut de 2-1. Abans del partit s'ha presentat l'equip amb l'absència destacada de De Lerma.

Més informació

L'Alcoyano perd el Trofeu Ciutat d'Alcoi davant el Castelló per la mínima (1-2)

Denegat el pla especial de la zona 14: no es construiran centrals eòliques al Comtat

Les muntanyes d'El Comtat, on es preveia part del parc eòlic

Continua el lent desmantellament del Pla Eòlic a les nostres comarques, amb un nou pas ara: la denegació per part d'economia del pla especial per a l'àrea 14, que afecta molts pobles d'El Comtat. La Coordinadora mostra la seua satisfacció, tot i que recorda que han sigut 15 anys de lluita constant. 

La Coordinadora d'Estudis Eòlics d'El Comtat mostra la seua satisfacció després que la conselleria d'economia haja denegat l'aprovació provisional del pla especial de la zona eòlica número 14. La resolució és d'abril, però segons expliquen des de la coordinadora, s'ha conegut ara, i suposa que ja no s'enviarà l'expedient a Medi Ambient per a fer l'avaluació d'impacte ambiental, és a dir, "la no aprovació provisional del pla especial suposa que els parcs eòlics de la zona 14 no poden ser construïts". La coordinadora prepara una festa pública per a celebrar "el final d'aquest irracional projecte i els seus profunds i irreparables impactes ambientals, socioeconòmics, culturals i paisatgístics que haurien hipotecat el futur de les nostres comarques per sempre". I malgrat l'alegria, recorden que han sigut "15 anys de lluita constant".

Disseny de Silvia Faus
 

El plaç de la zona 14 preveia 3 centrals eòliques. Tant els parcs com les línies d'altes tensió previstes afectaven 18 municipis, molts d'ells a la comarca d'El Comtat com Almudaina, Balones, Benillup, Planes, Cocentaina. Fageca, Famorca, Gorga, Millena, Quatretondeta o Tollos. No era l'única zona que afectava les nostres comarques, els plans especials de les zones 13 i 15 també tenien incidència ací. L'any 2015 des de la conselleria d'economia anunciaren el desmantellament del pla eòlic en totes les zones, i des d'aleshores la Coordinadora fa un seguiment exhaustiu perquè siga una realitat.