El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Denunciat per exercir la caça habitualment, amb mitjans prohibits i sense respectar èpoques de veda

Armes confiscades

Amb tot el confiscat, la Guàrdia Civil conclou que el propietari de la parcel·la "realitza la caça amb assiduïtat i durant tot l'any, sense respectar les èpoques de veda".

La Guàrdia Civil ha alçat acta per 3 infraccions de la Llei de Patrimoni Natural, 4 de la Llei de Sanitat Vegetal i 8 al reglament d'armes. Entre tot el confiscat hi havia escopetes armades i sense documentació, i més útils de caça invasius o prohibits.

La investigació s'inicia després de rebre diverses denúncies per enverinaments en les nostres comarques, i el SEPRONA decideix inspeccionar el camp d'El Comtat. Té sospites, i va acompanyat dels equips cinocològics de València i Madrid, amb unitats canines especialitzades en la detecció d'esquers enverinats, reclams per a menjar amb pesticides. I així és, un d'aquests gossos detecta "una substància granulada de color negre en un pot de vidre, que contenia un pesticida d'ús restringit, habitualment utilitzat per a esquers enverinats".

Esquers metàl·lics

Els agents escorcollen tota la parcel·la i confisquen "nombroses arts prohibides per a la caça", com 2 esquers metàl·lics que suposen un "mitjà massiu no selectiu", 2 gàbies-trampa sense autorització d'ús, 1 màquina reproductora de sons animals, i manolls d'espart per a capturar aus. També es confisquen 3 armes llargues sense la documentació pertinent, una escopeta amb munició, "tot i estar fora de veda", i cartutxos de diferents marques i calibres. 

Gàbibes-trampa

Amb tot el confiscat, la Guàrdia Civil conclou que el propietari de la parcel·la "realitza la caça amb assiduïtat i durant tot l'any, sense respectar les èpoques de veda".

Des del SEPRONA destaquen la dificultat de detectar esquers enverinats, "per la cura que es posa en la seua ocultació", i perquè són pesticides potencialment perillosos per a la fauna tant salvatge com domèstica, o fins i tot per a les persones.

Pesticida granulat confisat

L'home té 63 anys i és resident a les nostres comarques. Lhan denunciat com presumpte autor de diverses infraccions de la Llei de Patrimoni Natural, la Llei de Sanitat Vegetal i el Reglament d'Armes.