El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Denunciat un pilot per conduir un autogir per la carretera de Castalla

Imatge facilitada per la Guàrdia Civil

El pilot va conduir l'autogir per terra uns quants quilòmetres de la CV 815 de Castalla, amb la idea de repostar en la gasolinera.

La Guàrdia Civil ha denunciat el pilot per dos infraccions de trànsit i una altra de seguretat aèria. S'han assabentat dels fets pels vídeos que els altres conductors pujaren a xarxes socials.

El passat 2 de setembre, els conductors que circulaven per al CV 815 a Castalla es van sorprendre en vore un autogir circulant per terra, en la mateixa carretera que ells. Alguns pujaren vídeos a xarxes socials, així que la Guàrdia Civil va procedir a la identificació del pilot per a la corresponent proposta de sanció.

La investigació l'ha duta a terme l'equip PEGASO de la Guàrdia Civil, especialitzats en gestió aeronàutica. Expliquen que la identificació va ser difícil per la falta de dades, ja que tan sols comptaven amb el vídeo d'internet. Finalment han localitzat en un aeròdrom el full de ruta d'un autogir similar, que va eixir de Fuenteovejuna i va aterrar a Mutxamel. Entre aquests dos aeròdroms, i segons asseguren des de la Guàrdia Civil, és quan l'autogir va aterrar a Castalla i va circular per la carretera amb la idea de repostar.

Una vegada localitzada la nau, el seu propietari ha facilitat les dades de la persona que el pilotava el 2 de setembre.

El pilot sí que va donar avís d'un incident a la Comissió d'Investigació d'Accidents i Incidents d'Aviació Civil, però no va avisar a trànsit. Així que des de l'equip PEGASO han informat el departament de trànsit provincial d'una infracció de conducció temerària i una altra per circular amb un vehicle sense l'autorització corresponent. També s'ha donat compte a AESA, l'Agència Estatal de Seguretat Àrea, per una infracció de seguretat aèria.

L'equip PEGASO de la Guàrdia Civil