El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

'Deri' Mataix, premi 'Juan Agudo Garat' a millor esportista d'Alcoi

Deri Mataix / AM
La gal·la on s'entregarà aquest i altres premis serà el divendres 24 de novembre a les 20 h a Àgora

Alberto Belda, regidor d'Esports, ha destacat que "ha sigut l'any més complicat de decidir des que és regidor" i també ha reconegut que "és molt difícil comparar modalitats". La gal·la (divendres 24 de novembre a les 20 h.) estarà conduïda pel locutor radiofònic, Ismael Mayor, mentre que la padrina de la gal·la serà l'alacantina Alejandra Quereda

L'Ajuntament d'Alcoi ja ha anunciat quins seran els premiats en la Gal·la de l'Esport. Com a millor esportista (premi que rep el nom de Juan Agudo Garat), rebrà el premi Desiderio Jaime 'Deri' Mataix, jugador del Lleida d'Hoquei Patins que actualment juga a l'OK Lliga. Com a millors esportistes de promoció, el guardó ha sigut per a Andrea Silva i Ángela Andugar, esportistes amb molts èxits en les modalitats de patinatge i Vela làser radial , respectivament. Alberto Belda, regidor d'Esports, ha destacat que "ha sigut l'any més complicat de decidir des que és regidor" i també ha reconegut que "és molt difícil comparar modalitats". Belda ha estat acompanyat per Miguel Juan Reig, director del Centre d'Esports, i per Juan Gonzálvez, tècnic de l'àrea d'Esports.

'Deri' Mataix ha estat format a les categories inferiors del Patí Alcodiam, mentre que actualment juga al Lleida d'OK Lliga. Una de les premiades com a millor esportista de promoció és Andrea Silva, arribant a la 4a posició en el campionat europeu. L'altra premiada és Ángela Andugar, que ha participat en el mundial i ha quedat 14a classificada en el campionat Europeu de Vela láser radial.

La gal·la (divendres 24 de novembre a les 20 h. a Àgora) estarà conduïda pel locutor radiofònic, Ismael Mayor, mentre que la padrina de la gal·la serà l'alacantina Alejandra Quereda. Ha estat subcampiona olímpica als JJOO de Río 2016, mentre que ha aconseguit la 4a posició a les Olimpiades de Londres 2012.

Mencions i beques

A banda dels premiats com a millor esportista i de promoció, el jurat ha fet una menció especial a l'actual jugador de futbol del Getafe, Jorge Molina, per la seua trajectòria. També es farà dues mencions als 25 anys del Club de Gimnàstica Rítimica Sant Jordi i als 38 anys de la Lliga Local de Petanca.

També s'atorgaran les ajudes econòmiques a esportistes jóvens. El consistori ha augmentat la partida a 10.000 euros i poden donar-se fins a 14 beques. S'han presentat 17 sol·licituds.